AMSTERDAM - Winkelgebied Oostpoort viert op 29 oktober een Healthy Halloween met een gezonde speurtocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor het eerst in samenwerking met “Zo blijven wij gezond in Oost”. Een mooi initiatief in dit stadsdeel waarbij steeds meer bewoners, organisaties en ondernemers zich inzetten voor het promoten van een gezonde leefstijl.

Healthy Halloween

Healthy Halloween vindt plaats op zondag 29 oktober van 13.00-16.00 uur. Het startpunt is het Oranje-Vrijstaatplein. Tijdens Healthy Halloween krijgen kinderen de kans om de pompoenroute te lopen. Hierbij is het van belang om 6 ingrediënten te verzamelen voor de pompoensoep. Eenmaal thuis, kan de soep worden bereid en ontvangen wij graag de leukste foto’s hiervan. De winnaar ontvangt € 250,- wat in Oostpoort besteed mag worden aan producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Spelenderwijs gezonder

Tijdens Healthy Halloween wordt kinderen spelenderwijs geleerd hoe leuk gezond eten is. Hierbij werken ondernemers samen met Op Gezonde Tour ambassadeurs, dat zijn buurtbewoners die het belangrijk vinden om de boodschap van Zo blijven wij gezond in Oost over te brengen. Mariam is een van die ambassadeurs: “We geven de kinderen die meedoen informatie en leuke opdrachtjes mee met de ingrediënten voor pompoensoep. Zo maak je ze op een leuke manier bewust van gezond eten. Ik hoop dat er tenminste één kind iets van leert, namelijk dat Halloween leuk én gezond kan zijn.”

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen met Healthy Halloween op 29 oktober.

Links