AMSTERDAM - Op dinsdag 3 maart gaf Beartooth een optreden in De Melkweg met als voorprogramma Higher Power en The Amity Affliction. Het uitverkochte concert vond plaats in de MAX zaal en stond dus 1250 toeschouwers toe. Om 19:30 speelde Higher Power, om 20:30 speelde The Amity Affliction en om 21:45 startte de hoofdact Beartooth.


Higher Power & The Amity Affliction

De twee voorprogramma’s Higher Power en The Amity Affliction waren een grote toevoeging aan de avond. De sfeer zat er al meteen goed in toen er na enkele minuten bij Higher Power al een moshpit ontstond. De band die op het moment van spelen bijna 68 duizend maandelijkse Spotify luisteraars hadden waren vooral succesvol met de nummers van hun nieuwe album “27 Miles Underwater”. Lost In Static en Shedding Skin waren uitstekend uitgevoerd live, om een paar te noemen. Echter toen The Amity Affliction kwam optreden stond iedereen echt op scherp, de zaal zat al bijna helemaal vol toen ze begonnen. The Amity Affliction speelde een groot aantal hits ondanks het recent uitbrengen van hun nieuwe album “Everyone Loves You… Once You Leave Them”. Een aantal nummers die ze speelde waren Pittsburgh, Ivy (Doomsday) en Feels Like I’m Dying. Ook speelde ze Soak Me in Bleach van hun nieuwste album die het op het moment goed doet qua populariteit.

Beartooth
De hoofdact van de avond, kreeg zacht uitgedrukt het hele publiek aan het springen. Door middel van hun eigen energie, uitstraling en natuurlijk muziek. De moshpits namen een ongekend groot deel van de zaal in, op een gegeven moment kregen ze het publiek zo ver om met z’n allen een arm om elkaar te slaan en op hetzelfde moment te gaan springen. Beginnend met het nummer The Lines van het album “Disgusting” zat er meteen een goede hoeveelheid energie in en die is geen enkel later moment van de avond weggegaan. Beartooth speelde ook niet alleen hun nieuwste nummers van het album “Disease” wat in 2019 uitkwam maar ook een heleboel hits zoals Body Bag, Aggressive en Hated. Wat ze wel speelde van hun nieuwste album waren de nummers Disease, Afterall, Bad Listener, You Never Know en Manipulation. Ze hadden nog één nummer bewaard als toegift, namelijk hun meeste beluisterde nummer In Between.

Het was een geslaagde avond met een zeer interactief publiek. Beartooth tourt nu nog door naar Duitsland voor hun laatste drie shows in Hamburg, Berlijn en Leipzig.