AMSTERDAM - In de maand april staat Koninklijk Theater Carré weer bomvol met prachtige voorstellingen. onderstaand een overzicht van alle voorstellingen die in april 2019 in Carré te zien zijn.

JOCHEM MYJER - ADEM IN, ADEM UIT
UITVERKOCHT za 30 maart t/m ma 1 april
De voorstellingen van Jochem Myjer, die in september vorig jaar in de verkoop gingen, zijn allemaal uitverkocht. Daarom speelt hij in oktober en november 2019 extra voorstellingen van zijn voorstelling Adem in, Adem uit.
De kaartverkoop voor deze extra voorstellingen start op zaterdag 2 maart om 10.00 uur.
> Klik hier voor meer informatie

DOOD IN VENETIË - ITA & KONINKLIJK CONCERTGEBOUW ORKEST
Donderdag 4 april t/m zaterdag 13 april 2019
Deze unieke samenwerking tussen Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) en het Koninklijk Concertgebouworkest is in Nederland exclusief in Carré te zien. In Dood in Venetië raakt Gustav von Aschenbach geleidelijk aan geobsedeerd door de verbluffend mooie minderjarige jongen Tadzio. De fascinatie gaat zo ver dat hij het gevaar onderschat van de in de stad heersende cholera. Zijn hevige en oncontroleerbare verliefdheid leidt tot zijn geestelijke en fysieke ondergang.
> Klik hier voor meer informatie

RUFUS WAINWRIGHT - ALL THESE POSES ANNIVERSARY TOUR
Maandag 15 april 2019
Voor het eerst voert de Canadese singer-songwriter nummers van zijn eerste twee albums uit met band. De aanleiding van deze tournee is het twintigjarig bestaan van zijn debuutalbum Rufus Wainwright uit 1998, dat hem de muziekwereld in katapulteerde. Zanger en album waren direct geliefd en werden door een breed publiek als vernieuwend beschouwd. Zijn werk beïnvloedde diverse artiesten na hem.
> Klik hier voor meer informatie

NAJIB AMHALI - WAAR WAS IK? (Première)
Dinsdag 16 april 2019
Najib Amhali gaat terug het theater in. De nieuwe theatershow van Najib Amhali Waar was ik? geeft het antwoord op de vraag waarom Najib vorig jaar genoodzaakt was zijn show te annuleren. Met veel persoonlijke verhalen, waar veel om gelachen kan worden, waarin oude bekenden langskomen, en waarbij u zich na afloop wellicht afvraagt: 'Waar was ik?'
> Klik hier voor meer informatie

DANNY VERA - PRESSURE MAKES DIAMONDS
Woensdag 17 april 2019
Danny Vera pakt muzikaal groter uit dan ooit! Waar hij tijdens zijn laatste theatertour The Lone Stranger zijn liedjes bracht met behulp van slechts een gitaar, kun je nu compleet het tegenovergestelde verwachten. Bij Pressure Makes Diamonds is niet alleen de band terug, maar Vera voegt er ook een blazerssectie én strijkensemble aan toe die je zal doen terugdenken aan de orkesten van weleer.
> Klik hier voor meer informatie

BERT VISSCHER - HIJ WORDT VANZELF MOE
Donderdag 18 april t/m vrijdag 26 april 2019
Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Nou ja, zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon, valt de schaduw altijd achter je.
> Klik hier voor meer informatie

WENDE - MENS
Zondag 21 april 2019
Na uitverkochte zalen van haar theatervoorstelling 'MENS' in mei en het festival Wende’s Kaleidoscoop in oktober, komt Wende nog een keer terug naar Carré met MENS zoals ze die de afgelopen maanden in de clubs heeft gespeeld. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem, dwars door alle genres heen.
> Klik hier voor meer informatie

HET ZWANENMEER - DE NATIONALE OPERA VAN RUSLAND
Dinsdag 23 april 2019
Het meest gedanste ballet ter wereld laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt. Overdag gaat Odette als een zwaan door het leven, alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?
> Klik hier voor meer informatie

GLEN HANSARD
Maandag 29 april & dinsdag 30 april 2019
Gewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt Glen Hansard de meest breekbare, maar ook krachtige nummers. Al van jongs af aan is Hansard geïntrigeerd en geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Begin 2018 is zijn meest recente soloalbum ‘Between two shores’ uitgekomen. Hierop zijn de grootheden uit zijn jeugd goed terug te horen.
> Klik hier voor meer informatie