AMSTERDAM - Masters of LXRY brengt dit jaar van 6 t/m 10 december de Genius Edition naar de Amsterdamse RAI. Het is de grootste editie ooit, waar op meer dan 42.500 vierkante meter (!) ‘the best of the best’ wordt getoond dankzij de genieën van 2018: uitblinkers, merken en bedrijven die opvallen in hun vakgebied.

Glaskunstenaar Anne Hoogland uit Alkmaar is ook aanwezig op de Gallery, de afdeling met Art & Design met zijn bijzondere glasfusion objecten. Zijn ruim 35 jarige ervaring als vakfotograaf past hij nu toe in het maken van unieke glas objecten met speciale kleuren en composities door het snijden van speciaal fusionglas en het composeren van vlakken en verbindingen in stukjes en lagen, aangevuld met bijzonder glas voor een regenboogeffect of speciaal glas waar meerdere high-tech coatingen op zitten voor een kleurrijke reflectie in b.v. purper, geel, goud of zilver. Daarna versmelten de lagen fusionglas zich in de glas-oven tot een geheel nieuwe kleurrijke glasfusie creatie van één laag.

De unieke glaskunst varieert van schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot 'leven' komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan. Het laatste topstuk dat Anne voor dit evenement heeft gemaakt is De Glazen Stad, die bestaat uit acht grote glaswerken met huisjes, die in elkaar passen en zodoende een schitterend 3-D kunstwerk van 62 x 62 x 80 cm vormen.

Ook de combinatie van Brons en Glas fascineert Anne enorm en hij heeft dit jaar speciale kunstwerken voor dit topevenement gemaakt. Zoals zijn bronzen pauwen waar glasfusion elementen in zijn verwerkt. Of zijn bronzen pauw met een staart geheel van glasfusion gemaakt en zijn glasfusion pauwenschilderij zijn schitterend. Alle werken zijn one of a kind. Geef jezelf een van zijn objecten, plaats het dichtbij een natuurlijke lichtbron en het zal iedere dag weer op duizend verschillende manieren tot leven komen.

Ook voor Workshops: Maak je eigen glaskunstwerk, kun je bij Anne terecht.
Meer details en de workshops staan op: www.ah-art.nl en op www.lxry.nl van de beurs.

Openingstijden Masters of LXRY 2018
Donderdag 6 december 20.00 – 01.00 uur (invite only)
Vrijdag 7 december 13.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 8 december 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 9 december 11.00 tot 21.00 uur
Maandag 10 december 12.00 tot 19.00 uur (Business Monday)