AMSTERDAM - Zaterdag 25 juni, 20.00 uur presenteert Koninklijk Theater Carré An Evening with Fran Lebowitz. Bij haar eenmalige optreden in Nederland wordt de New-Yorkse auteur en social commentator, ook bekend van de Netflix-serie Pretend It's a City, drie kwartier geïnterviewd, waarna het publiek de kans krijgt zelf vragen te stellen aan de iconische gast.

Fran Lebowitz: "Success didn't spoil me, I've always been insufferable."

In een cultureel landschap vol met experts en pratende hoofden onderscheidt Fran Lebowitz zich als één van de meest inzichtelijke social commentators. Als satiricus en auteur is ze spits, rechtdoorzee, onbeschaamd eigenwijs en vooral bekend om haar hilarisch droge commentaar op het Amerikaanse leven. Bij Podium verscheen vorig jaar Volgens Fran met haar beste stukken in Nederlandse vertaling. Lebowitz' Netflix-serie Pretend It's A City, geregisseerd door goede vriend Martin Scorsese, was een hit met prikkelende shots van New York in al haar glorie, maar vooral het levendige en oprechte commentaar over leven in de stad was wat de kijkers bijbleef.

In Carré zal Lebowitz haar ongezouten mening over alle mogelijke onderwerpen geven. Van opgroeien in New Jersey en wegens slechte invloeden op haar klasgenoten van school gestuurd worden, tot haar verhuizing naar New York City in de jaren '70 en haar column in Andy Warhols tijdschrift Interview. Ze zal niet alleen inzicht geven in haar kijk op tijdloze onderwerpen als gender, afkomst, gelijke rechten en de media. Ook zullen haar persoonlijke ergernissen over celebrity culture, toeristen en kinderwagens besproken worden.

Deze avond belooft een avond van rust te worden in een snel veranderende wereld, vol met observaties over het hedendaagse leven plus de mogelijkheid om Lebowitz jouw eigen controversiële vraag te stellen. Mis het niet.

Koninklijk Theater Carré website