AMSTERDAM - Stadsschouwburg Amsterdam en het Amsterdamse Bostheater gaan de komende 4 jaar samenwerken rond de grote theaterproductie die in juli en augustus te zien is in het Amsterdamse Bostheater. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Stadsschouwburg in vervulling om ook in de zomer mooie voorstellingen te kunnen bieden aan de bezoekers en inwoners van de stad.

Vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar weer tot leven. 
In het openluchttheater van het Amsterdamse Bos delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass! (bekend van Kyteman Orchestra). Een muzikale Shakespeare onder de sterren. Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Julius Caesar wordt gemaakt door een groep energieke makers die in de afgelopen jaren hun sporen verdienden met eigen producties en concerten en daarnaast furore maakten bij vermaarde instellingen en orkesten (o.a. Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel, Kyteman Orchestra). Regisseur Michiel de Regt valt op door zijn heldere en precieze vormtaal en heeft een reeks geslaagde regies op zijn naam staan als Antigone, Wachten op de Barbaren, Lutine en Distel.

De stad uit, het bos in.
Stadsschouwburg Amsterdam en het Amsterdamse Bostheater slaan de komende 4 jaar de handen ineen. De samenwerking concentreert rond de grote theaterproductie die in juli en augustus in het Bostheater te zien is. Deze productie worden de komende 4 jaar gemaakt door gezelschappen die door het seizoen heen een vaste bespeler zijn van de schouwburg: Orkater, Noord Nederlands Toneel, De Warme Winkel en Toneelgroep Oostpool.

Hiermee gaat een wens van de Stadsschouwburg in vervulling om ook in de zomer mooie voorstellingen te kunnen bieden aan de bezoekers en inwoners van de stad. Je kunt de warmte van het rode pluche in de schouwburg in de zomermaanden verruilen voor de avondzon en de sterren in het Amsterdamse Bostheater. Voor prachtig toneel in de buitenlucht, met picknick en een flesje wijn op de tribune.