SCHEVENINGEN - AFC heeft de aansluiting met de subtop in de Tweede Divisie gemist nadat het in het uitduel bij Scheveningen in de slotfase twee punten verloor. Op Sportpark Houtrust eindigde het in 1-1.

Daarmee deed de ploeg van trainer Benno Nihom zichzelf flink te kort. Scheveningen, dat in 2024 nog geen punt wist te pakken en in degradatiegevaar terecht is gekomen, was in de eerste helft geen partij voor de Amsterdammers. Het enige wat die zichzelf konden verwijten is dat het slecht eenmaal scoorde, via Marciano Mengerink, na een half uur spelen.

Ook na rust was AFC de bovenliggende partij, maar opnieuw lukte het niet de wedstrijd in het slot te gooien. Daar kreeg men in blessuretijd de rekening voor gepresenteerd toen Scheveningen een strafschop kreeg toegekend die door Ian van Beelen werd benut.