AMSTERDAM - Met tientallen kleine en grote poppodia is er altijd wel iets te doen op het gebied van muziek en uitgaan in Amsterdam. Nog zin om een concert te bezoeken de komende maand? Wij hebben tien verschillende concerten voor je uitgelicht.

Depeche Mode

Waar: Ziggo Dome
Wanneer: 13 januari
Tickets: vanaf €64,00

De legendarische synthpop-band komt opnieuw naar de Ziggo Dome dit jaar. Op 7 mei 2017 stonden ze hier al ter promotie van het recent uitgebrachte album ‘Spirit’. Ook deze show zal vooral in het teken staan van het nieuwe album, maar ook de oude hits zoals ‘Enjoy The Silence’ en ‘Personal Jesus’ zullen ongetwijfeld langskomen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Pumarosa.

Meer informatie en kaarten

Pumarosa

Waar: Paradiso Noord (Tolhuistuin)
Wanneer: 14 januari
Tickets: €14,75

Diezelfde Pumarosa uit het voorprogramma van Depeche Mode komt ook nog voor een eigen show naar Paradiso. Op 14 januari zullen zij hun electro-post-punk ten gehore brengen in de Tolhuistuin. Dansbaar en zeer geschikt voor indieliefhebbers. 3voor12 noemde ze al ‘beloftevol’ en hun laatste album werd ‘prachtig, boeiend en heel mooi’ genoemd door Blues Magazine.

Meer informatie en kaarten

Paramore

Waar: AFAS Live
Wanneer: 16 januari
Tickets: €49,50

Paramore is herkenbare pop punk-muziek. In 2005 braken zij door met het album ‘All We Know Is Falling’. Inmiddels zijn we bijna 13 jaar verder en heeft Paramore al vijf albums op zak. Het meest recente album, genaamd ‘After Laughter’, kwam in mei 2017 uit en de band laat hierop ook afrobeat- en ‘80’s-invloeden horen.

Meer informatie en kaarten


Lady Gaga

Waar: Ziggo Dome
Wanneer: 20 januari
Tickets: vanaf €88,00

Lady Gaga kan zichzelf wel een van de grootste artiesten van de afgelopen 13 jaar noemen met meer dan 150 miljoen verkochte singles en 30 miljoen verkochte albums. De zangeres heeft inmiddels al vijf albums op zak, waarvan de meest recente dateert uit 2017. Het optreden zou eigenlijk al op 3 oktober plaatsvinden, maar helaas moest ze het concert door gezondheidsproblemen toen afblazen. Nu is ze terug en zal ze haar Joanne World Tour naar Amsterdam brengen. Eerdere shows van haar ontvingen al lovende recensies. OOR noemde haar Artpop-tour (red. vierde album) al ‘een sterke show van gekooid megatalent.’, dus dat belooft veel goeds.


Meer informatie en kaarten

alt-J

Waar: AFAS Live
Wanneer: 24 januari
Tickets: €44,00

In 2007 ontmoetten Gwil Sainsbury, Joe Newman, Gus Unger-Hamilton en Thom Green elkaar op de Universiteit van Leeds. Nadat zij afgestudeerd waren, vormden zij alt-J en namen zij hun debuutalbum op, welke zelfs de prestigieuze Mercury Prize kreeg. In 2017 brachten zij hun inmiddels derde album ‘Relaxer’ uit.


Meer informatie en kaarten


Moss

Waar: Paradiso
Wanneer: 26 januari
Tickets: €17,02

Gitaarliedjes op een eigenzinnige manier: zo kan je de muziek van Moss het beste omschrijven. De Amsterdamse indieband bracht in 2017 de langverwachte opvolger van ‘We Both Know The Rest Is Noise’ uit. Het inmiddels vijfde album ‘Strike’ werd goed ontvangen door de pers. Nu komen ze naar Paradiso voor een show voor dat album.

Meer informatie en kaarten

J Balvin

Waar: AFAS Live
Wanneer: 26 januari
Tickets: €49,50

Afgelopen jaar hoorde je reggaeton, een vorm van latin pop, ineens overal, mede dankzij de Colombiaanse zanger J Balvin. Hij scoorde in de zomer van 2017 een megahit met ‘Mi Gente’ met Willy William en ‘Hey Ma’ met Pitbull en Camila Cabello. Op 26 januari brengt hij zijn vrolijke liedjes naar de AFAS Live.

Meer informatie en kaarten


Stereophonics

Waar: AFAS Live
Wanneer: 27 januari
Tickets: €38,50

De carrière van Stereophonics kende in 1997 een vliegende start met het pakkende album ‘Word Gets Around’. 10 studioalbums en vele jaren later doet de rockband het nog steeds goed. De laatste keer dat ze in Nederland stonden was in 2016. Toen stonden ze in het voorprogramma van de legendarische Bruce Springsteen.

Meer informatie en kaarten
Maiden UniteD

Waar: Koninklijk Theater Carré
Wanneer: 27 januari
Tickets: vanaf €22,50

Maiden uniteD startte in 2006 toen Joey Bruers een akoestisch eerbetoon aan Iron Maiden bracht op een fanconventie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enorm project met drie albums. Op 27 januari is de grote finale van het project, waarbij er ook weer gastmuzikanten mee zullen doen.

Meer informatie en kaarten

YUNGBLUD
Waar: Melkweg
Wanneer: 28 januari
Tickets: €11,35

Als je al op de grootste festivals mag staan terwijl je pas één nummer hebt uitgebracht, zit het wel behoorlijk goed met je carrière. De inmiddels 19-jarige YUNGBLUD heeft inmiddels al wat meer nummers uit, maar hij timmert hard aan de weg. Zijn muziek is een mix van rock en pop en doet mensen denken aan bands als Arctic Monkeys.

Meer informatie en kaarten