AMSTERDAM - Heb jij overbodige spullen die je kwijt wilt? Of ben je op zoek naar leuke tweedehands spulletjes? Dan kun je zaterdag 10 maart terecht op de Amsterdam BLEND weggeefmarkt. Deze jaarlijkse markt is bij de Stayokay op het Timorplein in de Indische Buurt, van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Gratis entree voor bezoekers met weggeefspullen, alleen bezoeken van de markt kan voor een kleine donatie.

Freecycle

De weggeefmarkt van Amsterdam BLEND, NLdoet en Stayokay Zeeburg is het grootste freecycle evenement in de stad. Hier kunnen Amsterdammers spulletjes kwijt die ze niet meer nodig hebben en graag aan een ander gunnen. Spullen die na het evenement overblijven, worden aangeboden bij lokale stichtingen.

Geven en nemen

De dag draait om geven en nemen, zowel spullen, diensten als talent. Op de markt kunnen bezoekers ook zelfgemaakte hapjes met elkaar delen en zijn er verschillende vormen van activiteiten en vermaak. Zo is er een verhalenhoek, maar zijn er ook workshops waarbij onder anderen geluksamuletjes gemaakt kunnen worden. Benieuwd naar het hele programma? Bezoek de Amsterdam BLEND // NLdoet facebookpagina en blijf op de hoogte.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De actie zal plaatsvinden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. NLdoet schenkt veel aandacht aan vrijwilligerswerk en vraagt heel Nederland om een handje te helpen. De vorige edities trokken zo’n 350.000 vrijwilligers voor meer dan 9.000 klussen.

Bekijk de lijst van de verschillende klussen bij jou in de buurt en meld je aan.