AMSTERDAM - Zondag 25 november van 12:00 – 17:00 vindt de Amsterdam BLEND Market • Winter Special plaats op Plein ’40-‘45. Bewoners, ondernemers en sociale initiatieven uit West en Nieuw-West brengen de bezoeker tijdens dit winterfestival alvast in feeststemming. Op de markt zijn er kraampjes vol curiosa, creaties en cadeaus. Activiteiten zijn er voor jong en oud met oa recycle workshop, cadeaus personaliseren, Het Sprekerskistje, ‘Goed Bezig!’ sport & gezondheid, Smingk, Madame Fou Folie de Waanzegster, drumworkshops met George Mensink en ‘Voetjes van de Vloer’ zweefmolen. Op het overdekt terras geniet men van een hapje, drankje en live optredens van lokale artiesten. Nieuw dit keer is de Kids’ Vrijmarkt ism The Money School. Aansluitend is de ‘Brasa Dey’ afterparty bij Westside Slotermeer. Wie een kraam wil of een activiteit wil verzorgen kan zich nog aanmelden via www.amsterdamblendmarket.nl

‘Wij Zijn Plein ’40-‘45’
Deze festivalmarkt wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism Gemeente Amsterdam om de diverse bewonersgroepen samen te brengen en er een bruisend plein van te maken waar bewoners en bezoekers trots op kunnen zijn en naast winkelen er ook kunnen ontspannen. Bewoners, creatievelingen, lokale ondernemers en sociale initiatieven presenteren er hun ‘tweede leven’ (tweedehands, vintage, upcycled) artikelen, zelfgemaakte producten, lekkernijen, live talent en creatieve activiteiten.

Kids’ Vrijmarkt
Deze editie is er extra aandacht om jongeren actief te betrekken. Jonge bewoners van 8 t/m 16 jaar kunnen gratis deelnemen aan de Kids’ Vrijmarkt waar ze hun eigen tweedehands of zelfgemaakte spulletjes kunnen verkopen om te sparen of om geld in te zamelen voor een goed doel. Ter voorbereiding biedt The Money School een gratis workshop waarin ze oa budgetteren, verkoopskills en productpresentatie leren.

Bureninitiatief Brasa Dey
Jaarlijks op 25 november wordt de onafhankelijkheid van Suriname gevierd. Buurtbewoners Wendell en Winston brengen de Brasa Dey (vertaling: Dag van de Omhelzing) naar de BLEND Market met kraampjes en muziek. Na de markt gaat het feest door met DJs en optredens bij Westside Slotermeer vanaf 17:00.

Goed Bezig!
Vanuit de Buurtaanpak is er aandacht voor de gezonde leefstijl. Tijdens de Amsterdam BLEND Market werken buurtnudgers (lokale gezondheidsambassadeurs), de gemeente en het Jeugdsportfonds samen om buurtbewoners te informeren en inspireren over gezonde voeding en beweging. Zo is er oa de Waterbalie, een fietsracebaan, gezonde hapjes proeven en worden de foodstands uitgedaagd om bijvoorbeeld naast de winterse oliebollen en warme stroopwafels ook gezonde lekkernijen te verzinnen.

Muziek
Het solar powered podium wordt verzorgd door Moving Arts Project met KAREL (kar voor elektriciteit op locatie). De hele dag is er live muziek met optredens van Frederik & The Immortal Blackbirds, Motha Earth, Vuurpaard en No Spang. Op het plein zijn er drumworkshops van klankkunstenaar George Mensink. Tussendoor kan er meegezongen worden met populaire kerstliedjes.

Details

Amsterdam BLEND Market • Winter Special

- Datum: Zondag 25 november 12:00 – 17:00

- Locatie: Plein ’40-‘45

- Entree: gratis

Facebook Eventlink: https://www.facebook.com/events/2283259818571940/