AMSTERDAM - Zondag van 12:00 – 17:00 vindt de tweede Plein ’40-’45 Amsterdam BLEND Market plaats. Tijdens deze zomer special kunnen bezoekers snuffelen op de buurtmarkt en genieten van een hapje en drankje op het foodterras waar de hele dag ook live optredens zijn van lokale artiesten. Onder de titel ‘Goed Bezig!’ is er aandacht voor gezondheid en geluk dmv proeverijen, sport, spel en wellness activiteiten voor jong en oud. Voor de kleintjes is er oa Vaderdag cadeaus maken, schmink en springkussen.

‘Mijn Plein ’40-‘45’
Deze buurtmarkt voor bezoekers uit Nieuw-West en West wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism Gemeente Amsterdam om de diverse bewonersgroepen samen te brengen en er een bruisend buurtplein van te maken waar bewoners en bezoekers trots op kunnen zijn en naast winkelen ook kunnen ontspannen. Bewoners, creatievelingen, lokale ondernemers en sociale initiatieven uit de buurt presenteren hun ‘tweede leven’ (tweedehands, vintage, upcycled) artikelen, zelfgemaakte producten en creatieve activiteiten aan de bezoekers van het plein. Iedereen kan meedoen – een kraam reserveren kan via www.amsterdamblendmarket.nl

Goed Bezig!
Vanuit de Buurtaanpak is er aandacht voor de gezonde leefstijl. Tijdens de Amsterdam BLEND Market werken buurtnudgers (lokale gezondheidsambassadeurs), de gemeente, Jeugdsportfonds en lokale ondernemers samen om buurtbewoners te informeren en inspireren over gezonde voeding en beweging. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een stempeltocht waarbij ze diverse leuke opdrachten en sportactiviteiten moeten uitvoeren op het plein en omringende winkels om zo een stappendiploma en beloning te halen. Verrassende onderdelen daarvan zijn oa suikervrije baklava, meloen lollies maken, doelschieten en de Waterbalie. Om 12:15 kunnen bezoekers verzamelen op de markt voor een sportieve sessie door Mindful Run Amsterdam waar laagdrempelig plezier in bewegen centraal staat. Er wordt gewandeld langs het water en speelse oefeningen gedaan. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig, een sportieve outfit/schoenen wel. Daarnaast zijn er op de markt massages, wordt er houdingsadvies gegeven en is er handlezen.

Zomerterras
Bezoekers kunnen neerstrijken op het terras en genieten van specialiteiten van de Buurtkokkin, RestoVanHarte, pannenkoeken, empanadas, taartjes van de Chocoprinses, koffie, thee of een drankje van de KAREL bar. Uiteraard zijn er ook halal en vegan opties. Live optredens worden verzorgd door (buurt)artiesten Monkey Sandwich, Lost Cabin, Vuurpaard en singer-songwriter collectief Follow The Night met Rose Doolan, Maaike, Helmer van der Sar en Frederik Petzoldt & the Immortal Blackbirds.

Details Amsterdam BLEND Market – Zomer Special:

Datum: Zondag 17 juni 12:00 – 17:00

Locatie: Plein ’40-‘45

Entree: gratis