AMSTERDAM - Het jaarlijks Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag is hèt social foodfestival van de stad waar uitwisseling centraal staat. Deze derde editie vindt plaats voor het eerst in Amsterdam-Oost. Bezoekers nemen een eigen gerecht of hapjes mee om te delen en genieten zo gratis mee van de Free Food Market met picknickterras, activiteiten en live entertainment. Zaterdag 22 september 2018 15:00 – 20:00 op de Batjanstraat, IndischeBuurt.

Dit €0,- evenement is opgezet door social vrijwilligersclub Stichting Amsterdam BLEND om alle Amsterdammers op een laagdrempelige manier samen te brengen. Buurtbewoners, betrokken ondernemers en sociale initiatieven krijgen een podium. Dit is het eerste social foodfestival waar niet betaald wordt maar gedeeld. Gratis uitwisseling van talenten, verhalen en gerechten staat centraal. Zo kan iedereen zowel meegenieten als bijdragen en kan er geproefd worden van de diverse smaken en culturen die de buurt rijk is. Wie een eigen activiteit of hapjes wil verzorgen vanuit een kraam (gratis) kan zich nog melden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl.

Voor jong en oud is er van alles te doen en te proeven. Entree en deelname zijn gratis – bezoekers worden gevraagd ook iets lekkers mee te nemen om te delen, bijvoorbeeld een lievelingsgerecht, zelfgemaakte hapjes of iets voor op de Buren BBQ.
*Alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de Thúskomme bar.

Programma: Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag 2018
15:00 – 20:00 Batjanstraat 1094RC Amsterdam

  • Activiteiten: Vogelhuisjes timmeren, Yoga met Mel, lampionnen maken, schmink, Leer in een kwartier gitaarspelen met Carolien, reuze spellen en de Stop de Rat kraam met mini-bios en activiteiten. Bij de ‘Talentenboog’ delen bezoekers hun talent en tijd dmv briefjes – van klushulp en vervoer tot dierenoppas, taalles of een kop koffie met luisterend oor.
  • Muziek & dans: ACCU Fanfare, Vuurpaard, INKT, GoSa Salsa workshops olv Ramfis Martir, drumcirkelworkshops met George Mensink.
  • Vanaf 17:00 Free Food Market en picknickterras met oa: BatjanBuren soepkraam, Tapas en Buren BBQ van Thúskomme, HVO Querido, A Healthy Table van Asma’s Catering en Gemeenschap Amsterdam Oost, Taste Before You Waste, De Meevaart buurtrestaurant en jouw ‘deel’ gerechten of desserts bij de FoodShare kraam.
  • Kijk voor het volledige programma op www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket

Wie ook gezellig mee wil helpen als vrijwilliger kan zich nog aanmelden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Naast meegenieten van het feest krijgen alle vrijwilligers Makkies aangeboden – een beloningsmiddel voor hun vrijwillige inzet te besteden door de stad of in ruil voor vrijwilligershulp. Lokale ondernemers die hapjes willen serveren of doneren zijn ook welkom.

Het Amsterdam BLEND FoodShare Festival 2018 wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism BatjanBuren, Thúskomme, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, diverse foodsponsors en heel veel vrijwilligers.