AMSTERDAM - Van 7 juli t/m 2 september 2018 zet NEMO Science Museum machines in de spotlights. In de Familiewerkplaats van het museum experimenteren jong en oud met de krachten en mogelijkheden van machines. "Machines zijn niet meer weg te denken; ze maken ons leven een stuk makkelijker. Het blijft fascinerend om te zien hoe met een kleine handeling, alles in beweging wordt gezet", aldus Michiel Buchel, directeur van NEMO. Onderzoek in de Familiewerkplaats hoe je met een machine iets zwaars kunt optillen, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met een tekenmachine van tandwielen toffe kunstwerken maakt. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie van de Staalslagerij met vele stoere, bewegende machines.

De Familiewerkplaats is de grote editie van de populaire Werkplaats op de tweede verdieping van het museum. In de Familiewerkplaats gaan bezoekers aan de slag met verschillende workshops en experimenten waarbij samenwerking en een onderzoekende houding worden gestimuleerd. Uit onderzoek blijkt dat een museumbezoek door alle gezinsleden als waardevoller wordt ervaren als iedereen betrokken is en er wordt samengewerkt.

Praktische informatie
Deze zomer kun je deelnemen aan de workshops 'Ontwerp een grijparm', 'Gebruik de kracht van katrollen' en 'Teken met een tandwielmachine'. De Familiewerkplaats is van 7 juli t/m 2 september 2018 dagelijks van 11.00 - 17.00 uur geopend, gratis toegang met je NEMO entreekaartje. Meer informatie over de Familiewerkplaats is te vinden via: www.nemosciencemuseum.nl/familiewerkplaats.