AMSTERDAM - In dit bericht vindt u een overzicht van alle voorstellingen die in mei 2019 in Koninklijk Theater Carré te zien zijn.

JOE BONAMASSA
Woensdag 1 t/m vrijdag 3 mei 2019
Joe Bonamassa, één van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld, is al sinds zijn vierde gefascineerd door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan en verzorgde op twaalfjarige leeftijd het voorprogramma van B.B. King. Hij wil met zijn toegankelijke geluid de blues naar het grote publiek brengen.
> Klik hier voor meer informatie

THEATER NA DE DAM
UITVERKOCHT. Zaterdag 4 mei 2019
Op 4 mei staan prima ballerina van het Nationale Ballet Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma eenmalig samen in Carré. Geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de 'ballerina van Auschwitz', die op haar zestiende moest dansen voor de 'engel des doods' Josef Mengele, schreef Gerardjan Rijnders een nieuwe toneeltekst. Samen met choreograaf Peter Leung, Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet, maken zij een voorstelling die zich afspeelt tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal.
> Klik hier voor meer informatie

PAULIEN CORNELISSE - OM MIJ MOVERENDE REDENEN
Maandag 6 mei 2019
In haar vierde voorstelling, Om mij moverende redenen, kijkt Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien, maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen, maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen en waarom.
> Klik hier voor meer informatie

JOCHEM MYJER - ADEM IN, ADEM UIT
UITVERKOCHT di 7 t/m vrij 9, di 14 t/m do 16, di 21 t/m do 23 en vrij 31 mei 2019.
Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren 'Zenmeester' Jochem Myjer neemt je mee in een avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.
> Klik hier voor meer informatie

VAN DER LAAN & WOE - PESETAS
Vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019
Godzijdank, hij is weer terug in de theaters: Niels van der Laan! En alsof dat nog niet genoeg is, keert ook Jeroen Woe weer terug op de planken! Het kan niet op. Een jaar lang waren ze alleen te zien in het succesvolle tv-programma De Kwis, maar nu kunt u ook weer in het theater genieten van dit virtuoze cabaretduo. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen.
> Klik hier voor meer informatie

RICHARD GROENENDIJK - OM ALLES!
Zondag 12 mei 2019
In Om Alles! zien we Richard van z'n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Bijna twee uur een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet. Zoals Het Parool schreef; "Een antiheld met allure!"
> Klik hier voor meer informatie

EDWIN EVERS BAND - MOOI ZO!
UITVERKOCHT. Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019
Met de theatershow Mooi zo! is de Edwin Evers Band terug in de Nederlandse theaters. De band neemt je in deze, compleet nieuwe, theatershow mee naar alles dat mooi is! Met de muziek van hun muzikale helden, zowel akoestisch als versterkt. Een avond vol muziek, sketches en humor.
> Klik hier voor meer informatie

BEST OF BROADWAY
Zondag 19 en maandag 20 mei 2019
Nog nooit eerder stonden Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Tessa Sunniva van Tol en Freek Bartels gelijktijdig in het theater. Tijdens de concertshow Best of Broadway nemen de artiesten het publiek, samen met hun live band, mee op een unieke reis langs de mooiste shows van New York.
> Klik hier voor meer informatie

BRYAN FERRY
UITVERKOCHT. Vrijdag 24 mei 2019
De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Carré. Ferry speelt de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music. 'More Than This', 'Kiss and Tell' en 'Let's Stick Together' zijn een aantal van de nummers die hij deze avond live zal zingen.
> Klik hier voor meer informatie

DARA O BRIAIN - VOICE OF REASON
Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
De Ierse stand-up comedian Dara O Briain is één van de meest bekende gezichten op de Britse TV. De koning van de interactie wordt geroemd om zijn ultrasnelle grappen en gedurfde anekdotes. Hij staat bekend om zijn 'snelle praten', intelligente humor en is vooral gewoon enorm grappig.
> Klik hier voor meer informatie

ISABELLE BEERNAERT - LE TEMPS PERDU
Dinsdag 28 mei 2019
Na een uitverkochte première komt Isabelle terug naar Carré. De ijzersterke dansers worden live begeleid door het 45-koppige Belgisch orkest La Passione. Met het orkest op het toneel en de dansers in het midden van de zaal, belooft het een onvergetelijke en inspirerende avond te worden.
> Klik hier voor meer informatie

BUREAU SPORT XXL
Woensdag 29 mei 2019
In 2017 waagden Frank en Erik de stap van tv naar theater en brachten hun geliefde Bureau Sport op de planken. Ook in deze tweede voorstelling zal het format van het televisieprogramma de basis van de avond vormen. Veel vertrouwde elementen komen terug: diepgravende interviews met topsporters in 'de verhoorwagen' en natuurlijk 'meedoen met'. Daarnaast hoort u prachtige verhalen die het tv-programma nooit gehaald hebben.
> Klik hier voor meer informatie

HADEWYCH MINIS - MINIS PLUS
Donderdag 30 mei 2019
Herkenbaar, grappig en ontroerend. In het muzikale Minis Plus komen alle kanten van Hadewych Minis aan bod. Van cabaret tot flamenco, van moederschap tot midlifecrisis. Ze deelt haar originele zoektocht en creativiteit in alle oprechtheid en gekheid. Het is de eerste keer dat ze het zingen, dansen en acteren combineert in deze ode aan de vrouw: een 'extended version' van Hadewych Minis.
> Klik hier voor meer informatie