AMSTERDAM - Het Theater Bellevue heeft ook in de maand januari weer een goed gevuld programma. hier vindt u de volledige programmering van Theater Bellevue.

Vasalis, altijd vandaag
VAN DER VLUGT & CO / Hummelinck Stuurman Theaterproducties
wo 2 jan 2019 t/m do 3 jan 2019 20:30 uur
De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken:
Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.

Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.

Missie Márquez in Colombia
Kompagnie Kistemaker
vr 4 jan 2019 t/m zo 6 jan 2019 19:00 uur
In Missie Márquez blijkt de werkelijkheid vaak net zo magisch als de fictie. 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de schrijver Gabriel García Márquez.

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.

Begin
Hanneke Last
vr 4 jan 2019 t/m za 5 jan 2019 20:30 uur
Hanneke Last begint. Ze doet het gewoon. Ze verzamelt verhalen over Begin. Over de hoop, de angst, het constante beginnen.Over de golf, het breken ervan, en dan....?

Laat je meenemen in een lang gedicht; een gedicht onderverdeeld in verhalen, verhalen verteld in ritme en muziek.

SENANG
Tg Goed Gezelschap - Nynke Heeg, Klemens Patijn & Jos van Kan
di 8 jan 2019 t/m wo 30 jan 2019 12:30 uur
Dubbelbloed duo Heeg en Patijn maakt korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Generatie 3 zwijgt niet langer maar vraagt, poert en confronteert. Krachtig en kwetsbaar. In een dialoog over identiteit die nieuwsgierig maakt. Met rake klappen op Kendangdrums en zoete pianoklanken troeven de twee elkaar af. Tintwisselingen tussen tropen en motregen. Met goeie grappen en pijnlijk zwijgen. Hoe senang voel jij je als je jezelf ziet door de ogen van iemand anders?

Vlees, vis, wal en schip

Andries Tunru
di 8 jan 2019 t/m wo 9 jan 2019 20:30 uur
Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt?

Hij won in 2016 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, de jury- én publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en in 2017 de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.

DE MORAALRIDDER
Toneelgroep ECHO
wo 9 jan 2019 t/m do 10 jan 2019 20:30 uur
We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? U toch ook?

Een show waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een absurdistische voorstelling vol zelfspot.

Alleen pinguins zijn zwart-wit
Maarten van den Berg
do 10 jan 2019 t/m za 12 jan 2019 20:30 uur
Als ik loop, loop ik als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij mij binnen drie zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: 'opdat wij niet vergeten’, sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen. Verder ben ik zo onhandig dat ik soms mensen sla als ik ze een hand wil geven.

Rebound

Backbone / Alida Dors / Theater Rotterdam
vr 11 jan 2019 t/m za 12 jan 2019 20:30 uur
Rebound is een hedendaagse urban dansvoorstelling van choreograaf en socioloog Alida Dors. Zes dansers en een live muzikant onderzoeken de thema’s ‘veerkracht’ en ‘identiteit’. Een voorstelling voor en over de doorzetters onder ons. Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat?

- BackBone Bounce Night Op zaterdag 12 januari nemen BackBone en De Smoeshaan je na afloop van de voorstelling mee op reis langs de de beste R&B en hiphop tracks. BackBone Bounce Night is cultuur en dansen in één! Een unieke mix waarin we met elkaar ervaren, dansen en bouncen.

Sterke Drank in Oud Zuid
Nineties Productions / Theater Bellevue
ma 14 jan 2019 21:00 uur
Nineties Productions eert onder de titel Sterke Drank in Oud Zuid theaterschrijver Ton Vorstenbosch (1947-2017). Een opvallende verschijning, een toneelschrijver, een kunstenaar die lak had aan conventies.

Let op: dit is een productie op locatie: Café Welling | Jan Willem Brouwersstraat 32, Amsterdam

Aanvang om 21:00 uur, wees op tijd!
Toegang is gratis, donaties zijn welkom.

Threesome
Connor Schumacher
di 15 jan 2019 20:30 uur
Connor Schumacher combineert in Threesome drie performances in één programma. Het successtuk Exhibitionuit Krisztina de Chatel’s Keuze 2, het voor Conny Janssen Danst ontwikkelde trio Asset, Liability & Equity dat tot nu toe alleen in de studio van Conny Janssen Danst en op de Nederlandse Dansdagen 2017 te zien was en het werk I trust in this life dat afhankelijk van de setting in theaters, op musea of op straat, verschillende gedaantes aanneemt.

GODS WEGEN
Nina de la Parra
di 15 jan 2019 t/m wo 16 jan 2019 20:30 uur
Nina, winnares van de Sylvia Kristel Award 2016, wisselt haar vileine woordenstroom met atmosferische, Engelstalige songs af. Begeleid door haar Duits-Surinaamse hipster-huisband!

Barbie and Ken 4ever
Øystein Johansen / Bunnyhead Productions
wo 16 jan 2019 t/m do 17 jan 2019 20:30 uur
Barbie and Ken 4ever is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van seriemoordenaars Paul Bernardo en Karla Homolka (Toronto, Canada). Voor de buitenwereld waren Paul en Karlahet perfecte koppel. Amper drie maanden nadat ze elkaar leerde kennen begon het stel aan een reeks gruwelijke verkrachtingen en moorden. Ze namen al hun daden op. Dit filmmateriaal zou later een belangrijke rol spelen in hun veroordeling. Tot op de dag van vandaag stelt Paul dat hij nooit iemand heeft vermoord.

Want laten we wel wezen
Lonneke Dort
do 17 jan 2019 t/m za 19 jan 2019 20:30 uur
Lonneke Dort, winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2017, presenteert haar programma Want laten we wel wezen.

“Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen." - jury Amsterdams Kleinkunst Festival.

Als vrouwen vrienden zijn
Theater Bellevue / Hannah van Wieringen
vr 18 jan 2019 t/m za 19 jan 2019 20:30 uur