AMSTERDAM - Het nieuwe jaar begint in Carré goed met nog een week het Wereldkerstcircus, waarna we het kerstgevoel achter ons laten en starten met een hele lange serie voorstellingen van Jochem Myjer. Maar liefst 36 voorstellingen geeft hij bij ons van januari tot en met maart 2019.Verder in januari veel muziek. Van Kadim al Sahir, tot Jaqueline Govaert. Is de Nederlandse Reisopera weer bij ons terug, deze keer met hun nieuwe opera Die Tote Stadt en presenteren het ballet en orkest van de Russische Nationale Opera: Hoffmanns Vertellingen. Onderstaand een totaaloverzicht van de voorstellingen.

Wereldkerstcircus
Donderdag 20 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019
Het 34ste Wereldkerstcircus viert op feestelijke en spectaculaire wijze het 250-jarig jubileum van het klassieke circus. In deze jubileumeditie staan meer met goud bekroonde wereldacts dan ooit! Op speciale wijze brengt het 34ste Wereldkerstcircus een ode aan Astley, die ook wel de vader van het circus wordt genoemd. Deze ode wordt gebracht met het meest spectaculaire Kozakken nummer ter wereld, vol duizelingwekkende sprongen en salto’s te paard.Deze act, uitgevoerd door Violetta Serge Alexandrova met haar mannen en vrouwen te paard, won vorig jaar goud op het bekende Russische Circusfestival Idol in Moskou. Dit optreden in Koninklijk Theater Carré is de Europese première van deze act.
> Klik hier voor meer informatie

Kadim Al Sahir - European tour 2019
Vrijdag 11 januari 2019
De internationaal vermaarde Arabische zanger Kadim Al Sahir komt naar Nederland voor een eenmalig concert. Al Sahir is de populairste artiest in de Arabische wereld en maakte Irakese muziek tot ver over de landsgrenzen populair. Wereldberoemd werd hij als initiator van de eerste Arabische-internationale samenwerking die in 2004 resulteerde in een duet met Lenny Kravitz met de anti-war song 'We Want Peace'. Zijn muziek varieert van romantische ballads tot pop en Arabische klassieke muziek.
> Klik hier voor meer informatie

Jochem Myjer - Adem in, Adem uit
Dinsdag 15 januari t/m donderdag 23 mei 2019
Nog niet eerder stond de komiek zo lang op de bühne van Carré. “In 2017 speelde ik in dit prachtige theater de première en ik kan niet wachten om de rollende lach van Carré weer te horen. Maar ik ben vooral super blij dat we zóveel families een vrolijke theateravond kunnen bezorgen." aldus Jochem Myjer.Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren 'Zenmeester' Jochem Myjer neemt je mee in een avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.
> Klik hier voor meer informatie

Hoffmanns Vertellingen
Vrijdag 18 en zaterdag 19 januari 2019
Het ballet en het orkest van de Russische Nationale Opera presenteren Hoffmanns Vertellingen. Een ballet in drie bedrijven naar de verhalen van de Duitse romantische dichter.Dit niet classificeerbare werk, is zowel grappig als dramatisch en vertelt de amoureuze mislukkingen van Hoffmann die tegelijkertijd verteller en held is. Drie tijdperken, drie passies en drie vrouwen: Olympia, Antonia en Giulietta. Elk van de liefdesverhalen wordt gedwarsboomd door de destructieve tussenkomst van een slecht karakter. Zal Hoffmann, tussen droom en werkelijkheid, de ideale vrouw en het vertrouwen in zichzelf vinden? Dit fantastische ballet wordt in deze nieuwe choreografische versie verteld en neemt het publiek mee naar een zowel vrolijke als nostalgische fantasiewereld.
> Klik hier voor meer informatie

Harrie Jekkers en Klein Orkest
Zondag 20 januari en zondag 9 en maandag 10 juni 2019
Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen, heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken. Anno 2019 wil hij nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.De band scoorde twee evergreens: 'O, O Den Haag' en 'Over de Muur'. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band.
> Klik hier voor meer informatie

Alain Clark - Closer
Vrijdag 25 januari 2019
Het is voor de eerste keer in zijn carrière dat Clark solo op het toneel van Carré staat. De voorstelling, ’Closer’ genaamd is vernoemd naar zijn nieuwe album. Op de dag van zijn show in ons theater is de release. De zanger, gitarist, componist, producer en vooral muzikant in hart en nieren met hits als ‘Father & Friend’, ‘Blow Me Away’ en ‘Back In My World’ in zijn achterzak, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.
> Klik hier voor meer informatie

K’s Choice - LOVE = MUSIC tour
Zaterdag 26 januari 2019
Sarah en Gert Bettens, het kloppend duohart van K’s Choice, hebben net de 25ste kaars op hun carrièretaart uitgeblazen, maar hun muzikale honger is nog lang niet gestild. Met hun LOVE = MUSIC tour, keren ze terug naar een akoestische setting waar hun stemmen en melodieën nog meer tot hun recht komen. En hoewel dit nieuwe muzikale avontuur ongetwijfeld alweer de voorloper is van een nieuw studio-album, keren ze dus na een kwarteeuw heel even terug naar de roots.
> Klik hier voor meer informatie

Die tote Stadt – Nederlandse Reisopera
Woensdag 30 januari 2019
De Nederlandse Reisopera brengt Die tote Stadt, naar de roman Bruges-la-Morte van Georges Rodenbach. Die tote Stadt is een psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama over Paul die, na het verlies van zijn geliefde Marie, langzaam maar zeker verstrikt raakt in een droomwereld van obsessies en waanbeelden.Die Deutsche Bühne schreef over Die tote Stadt: “De melange van psychologie en atmosfeer en regisseur Jakob Peters-Messer en zijn team vinden, past in alles perfect bij deze muziek.”
> Klik hier voor meer informatie

Jacqueline Govaert - Live in Carré
Donderdag 31 januari 2019Na de release van haar album 'Lighthearted Years' in het najaar van 2017 en een uitverkochte clubtour, kan een debuut in Carré niet uitblijven. Na haar successen als frontvrouw van de band Krezip koos Jacqueline Govaert voor een solo-carrière. 'Lighthearted Years', het derde album van Jacqueline, gaat over het contrast tussen haar tienerjaren (Krezip) en haar huidige leven (de liefde voor haar vriend). De zangeres maakte het album samen met producer Mitchell Froom, die al eerder werkte met o.a. Sheryl Crow, Crowded House, Paul McCartney en Elvis Costello.
> Klik hier voor meer informatie