AMSTERDAM - December is bij Koninklijk Theater Carré traditiegetrouw de maand van het Wereldkerstcircus. Daarnaast is er deze decembermaand veel muziek, voornamelijk van Nederlandse bodem, te zien. Zo geeft Ellen ten Damme een bijzonder nachtconcert, staan zowel Marco Borsato, Doe Maar, Wolter Kroes als Racoon hier en geven Donnie & Joost gezamenlijk een eenmalige voorstelling in Carré.

Marco Borsato - Thuis in Carré
Zaterdag 1 en zondag 2 december 2018
Borsato: “Carré is een indrukwekkende zaal met een prachtige, bijzondere historie. Carré heeft karakter en straalt warmte en allure uit. Het doet me dan ook veel plezier om hier weer te mogen optreden. Een bijzonder warm thuis voor mij en mijn publiek.”

Ellen ten Damme - Nachtconcert Paris - Berlin
Zaterdag 1 december 2018
Samen met haar achtkoppige superband The Magpies raast Ellen door een eeuw Europa heen.
Paris-Berlin is een muzikale ode aan de chansonniers en top entertainers van de vorige eeuw. Geniet van onze altijd bijzondere Nederlandse alleskunner Ellen ten Damme, dit keer voor het eerst ook Franstalig.
Dus laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu! Je Veux L’amour, (verdomme)!

Doe Maar - Er verandert NIX
Zaterdag 1 & maandag 3 december 2018
Dit jaar bestaat Doe Maar 40 jaar. Om dat te vieren komt de band onder de titel ‘Er verandert NIX’ naar Carré. Begin jaren tachtig ontketende Doe Maar een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. Ernst Jansz: “Toen wij ooit in Neerkant vol enthousiasme een Nederlandstalig bandje begonnen, hadden wij geen idee van het ongelofelijke avontuur dat ons te wachten stond."

Donnie & Joost - Viraal in Carré
Zondag 2 december 2018
Hiphopsensaties Donnie & Joost komen voor een unieke show naar Carré. Het is een eenmalig optreden van het duo in het kader van hun gezamenlijke plaat M van Marketing, die in augustus is verschenen.

Wolter Kroes - 30 jarig jubileum
Dinsdag 4 december 2018
De altijd enthousiaste Wolter Kroes heeft in zijn indrukwekkende carrière bijna alle concertzalen van Nederland wel gezien en zijn fans vermaakt en ontroerd. Nu is het tijd voor die ene historische plek die nog ontbrak in zijn carrière; Carré.

Racoon - Look Ahead And See The Distance
Donderdag 6 december 2018
Dit najaar zoekt Racoon weer de intieme theaterzalen op. Centraal tijdens deze theatertour staan de lange reeks hits van de band. Denk aan ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Brick By Brick’ en hun Nederlandstalige single ‘Oceaan’.

King Lear - William Shakespeare
Vrijdag 7 december 2018
Toneelgroep Maastricht brengt King Lear van William Shakespeare. Een klassieker bol van gekonkel en verraad, onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar. Daarnaast zijn ook Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta te zien in de regie van artistiek leider Servé Hermans.

Chilly Gonzales
Zaterdag 8 december 2018
Pianist, componist, producer, acteur en scenarist: de Canadese Chilly Gonzales is een muzikale alleskunner die zijn weerga niet kent, met invloeden die reiken van minimal tot rap. Gonzales won in 2014 een Grammy voor zijn samenwerking met Daft Punk op hun vierde album 'Random Access Memories'. Tijdens zijn tour brengt hij diverse stukken van zijn Solo Piano albums ten gehore waarna hij ook enkele hits en verrassingen uit zijn verdere repertoire zal spelen en bespreken.

Meezing Messiah 2018
Zondag 9 december 2018
De Nederlandse Reisopera organiseert voor de vierde maal op rij een groots meezing-evenement in Carré. “Het belangrijkste doel van Meezing Messiah is het plezier hebben in het samen zingen en het beleven van de prachtige muziek. En dat in één van de mooiste muziektempels van Nederland." aldus Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera.
Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend van het ‘Hallelujah”-koor. Messiah bevat naast de aria’s voor solisten een groot aantal meerstemmige koorstukken.

Wereldkerstcircus
Donderdag 20 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019
Het 34ste Wereldkerstcircus viert op feestelijke en spectaculaire wijze het 250-jarig jubileum van het klassieke circus. In deze jubileumeditie staan meer met goud bekroonde wereldacts dan ooit! Het 34ste Wereldkerstcircus brengt op speciale wijze een ode aan Astley, ook wel de vader van het circus genoemd, met het meest spectaculaire Kozakken nummer ter wereld met duizelingwekkende sprongen en salto’s te paard.
Deze act, uitgevoerd door Violetta Serge Alexandrova met haar mannen en vrouwen te paard, won vorig jaar goud op het bekende Russische Circusfestival Idol in Moskou. Met de Europese première van deze act, viert het Wereldkerstcircus het 250 jarig jubileum van het circus.