AMSTERDAM - Eindelijk zijn de voorstellingen van het Nationaal Theaterweekend in Theater de Meervaart bekend. Wij hebben ze alvast voor u op een rijtje gezet.

Bezoek in het laatste weekend van januari voor slechts 10 euro cabaretier Fuad Hassen, het theaterconcert van Joris Linssen en zijn band, of voor maar 5 euro de familievoorstellingen 'Kluizelaar' (2+), 'Anasi en de nieuwe wereld' (4+) of'Romeo is op Julia en Layla op Majnun' (7+).

Joris Linssen & Caramba RAAK!
zaterdag 26 januari, 20:30 uur
Laat je verrassen door het enthousiasme van televisiepresentator en zanger Joris Linssen en zijn muzikale vrienden. Al meer dan tien jaar zetten ze elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang.
Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!

Fuad Hassen Held
vrijdag 25 januari, 20:30 uur
“Hassen blijft smaakvol, charmant en zonder verwijten”, prees NRC Handelsblad. In ‘Held’ bewijst comedian Fuad met zijn bijna tastbare charme en prettige 'relaxtheid' dat hij niet voor niets sluipenderwijs de harten van het publiek heeft gestolen.

Anansi en de nieuwe wereld (4+)
zo 27 januari, 14:00 & 16:00 uur
Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop en zet mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat is rechtvaardigheid eigenlijk? En hoe kan je rechtvaardigheid krijgen? Deze vragen worden in de Afrikaanse Anansi-verhalen continu gesteld.

Kluizelaar Simone de Jong (2+)
zo 27 januari, 10:00 & 11:15 & 15:30 uur
‘Kluizelaar’ is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel... Over alleen zijn en thuis komen.‘Kluizelaar’ kreeg een 5-sterrenrecensie van Theaterkrant en wordt een “heerlijk theatraal kleinood voor alle leeftijden” genoemd. ‘Kluizelaar’ speelde in China en België en werd door theater Oostblok geselecteerd voor TF Jong 2017.

Romeo is op Julia en Layla op Majnun (7+)
zondag 27 januari, 14:30 uur
Het liefdesverhaal van Layla en Majnun van de Perzische dichter Nizami is één van de beroemdste oosterse liefdesverhalen en wordt vaak vergeleken met Romeo en Julia. Majnun en Romeo ontmoeten elkaar in deze muzikale ontdekkingsreis. Ze zijn vol van hun liefde voor de mooiste meisjes die bestaan: Layla en Julia. Twee jongens onderzoeken en bezingen hun liefde met muziek uit beide werelden.

Voor meer informatie of kaarten kunt u terecht bij www.meervaart.nl