AMSTERDAM - De 60e "Diamond Edition" van Jumping Amsterdam heeft op de slotdag twee Zweedse winnaars opgeleverd. Tijdens de Longines FEI Jumping World Cup over 1.60 meter ging de winst naar Henrik von Eckermann met zijn paard Toveks Mary Lou. Eerder op de dag ging de winst in de Provincie North-Holland Prize (1.45 mtr.) naar zijn landgenote Malin Baryard-Johnsen.

Onder het toeziend oog van Koning Willem-Alexander en Prinses Amalia werd Eric van der Vleuten de beste Nederlander op een zevende plaats. Met zijn paard Wunschkind reed hij tweemaal een foutloos parcours, maar in de barrage met acht ruiters bleken er zes sneller te zijn. Henrik von Eckermann bleek uiteindelijk de snelste voor de Zwitser Pius Schwizer en Daniel Deusser (Duitsland). Marc Houtzager, de winnaar van 2018 kon geen rol van betekenis spelen.

Eerder op de dag won de Zweedse Malin-Baryard_Johnsen de Provincie North-Holland Prize voor de Fransman Simon Delestre en de Belg Niels Bruunseels. Ook hier werd Eric van der Vleuten de beste Nederlander met een vijfde plaats.

Foto's: DP Sportfotografie