AMSTERDAM - Hovocubo speelt komende vrijdagavond in de halve finale van de KNVB Beker op bezoek bij koploper ‘T Knooppunt. De kortste route naar een prijs, maar allesbehalve makkelijk.

Hovocubo boekte afgelopen zaterdag een ruime overwinning. In Rotterdam wist Hovocubo in een doelpuntrijk duel met 6-12 te winnen van TPP. Een belangrijke overwinning voor de Hoornaren waarmee de strijd om de koppositie onverminderd spannend blijft.

Tegenstander ‘T Knooppunt is de huidige koploper, met twee punten voorsprong op Hovocubo. De Amsterdamse ploeg van coach Carmelo Nieddu speelde afgelopen weekend op bezoek bij WSV/Shoepimp. De ploeg uit Apeldoorn kwam via Jordy Woerdman op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust wist Tevfik Ceyar de gelijkmaker te maken. De Amsterdamse grootmacht wist vervolgens op voorsprong te komen via Amar Zouggaghi, welke werd uitgebreid door Jamal el Ghannouti. De 1-3 bleek uiteindelijk ook de eindstand waarmee de ploeg aan kop blijft in de Nederlandse eredivisie.

Bekerfinale

Vorig seizoen stonden beiden ploegen tegenover elkaar in de bekerfinale. In sporthallen Zuid werd al snel duidelijk dat Knooppunt de betere ploeg was, en won ook overtuigend met 1-4. De mooiste treffer van de avond werd gemaakt door Mo Darri. De behendige zaalvoetballer wist eerst Ronald van Leeuwen te passeren, en vervolgens de bal via een schitterende voetbeweging vanuit de lucht binnen te schieten.

Dit seizoen staan beiden ploegen wederom tegenover elkaar, maar dan in de halve finale. Hovocubo heeft een behoorlijke kwaliteit injectie gekregen, maar ook ‘T Knooppunt heeft een sterke selectie. Één van die spelers is Appie Attahiri, die vorig seizoen actief was bij Hovocubo. Sofian el Adel maakte de omgekeerde weg en speelt dit seizoen bij Hovocubo. Mo Darri, een van de beste zaalvoetballers van Nederland, vertrok ook bij de Amsterdammers. Darri zou bij zijn oude trainer Antoine Gooyers gaan spelen bij HV Veerhuys, maar een lucratief aanbod vanuit België zorgde ervoor dat Darri niet bij Veerhuys speelt, maar bij FT Antwerpen.

Eenvoudige kwartfinale

Zowel ‘T Knooppunt als Hovocubo kende een eenvoudige kwartfinale. Hovocubo ging op bezoek bij ZVV Volendam, de toenmalige koploper van de eerste divisie A. Een 1-7 overwinning leverde een plek in de halve finale op. Voor ‘T Knooppunt stond er een uitwedstrijd tegen TZR Fermonia Boys op het programma. Tegen de ploeg uit de eerste divisie B werd een eenvoudige 2-11 overwinning geboekt.