AMSTERDAM - Zondag 20 mei is het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam het strijdtoneel van de DEGIRO Ereklasse Finale Dames en Heren. De toegangsprijs is € 5,- en er kan alleen aan de poort worden betaald (geen online voorverkoop). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

DEGIRO Ereklasse Finales Dames en Heren zondag 20 mei

Het landskampioenschap bij de dames zal gaan tussen RC the Bassets uit Sassenheim en RC Delft. Zowel the Bassets als Delft waren vanaf het eerste moment al oppermachtig en eindigde beide op de eerste plek in de poule fase. Beide teams kwamen daarna uit in de Kampioenspoule en stonden daar meerdere keren tegenover elkaar. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel en de tweede wedstrijd werd gewonnen door RC the Bassets. Vorig jaar verloor RC Delft nog de Ereklasse finale van AAC Amsterdam en zijn er dit jaar op gebrand om de beker mee naar huis te nemen. RC the Bassets staan voor het eerst sinds jaren weer in de finale en willen deze direct winnend afsluiten.

De DEGIRO Ereklasse Finale Dames wordt gespeeld op zondag 20 mei om 13:00 uur op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

De finale van de DEGIRO Ereklasse Heren wordt wederom een Gooi's onderonsje tussen Rugby Club Hilversum en Rugby Club ’t Gooi. In de Kampioenspoule kwamen de teams elkaar al twee keer eerder tegen. Beide teams verloren toen de thuiswedstrijd en wonnen de uit wedstrijd dus belooft het een zeer spannende strijd te worden. Rugby Club Hilversum is de regerend landskampioen door vorig jaar nog overtuigend te winnen van RC ’t Gooi met 34-15. RC ’t Gooi zal er alles aan doen om het verlies van vorig jaar om te zetten naar winst dit jaar. Seizoen 2012-2013 was het laatste seizoen dat RC ’t Gooi zich mocht kronen tot nationaal kampioen Ereklasse.

De DEGIRO Ereklasse Finale Heren wordt gespeeld op zondag 20 mei om 15:00 uur op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.