EUGENE - Anouk Vetter heeft bij de WK atletiek zilver veroverd op de zevenkamp. Na zes onderdelen had de Amsterdamse atlete een kleine voorsprong op de grote favoriete Nafissatou Thiam, maar het lukte haar niet op de afsluitende 800 meter niet de Belgische achter zich te houden in het klassement.


Vetter was in Eugene de beste met de kogel en de speer en verbeterde bij het kogelstoten en het verspringen haar persoonlijk record. Op de 800 meter mocht ze 1,5 seconde toegeven op Thiam, wier PR 2,5 seconde sneller was dan dat van de Amsterdamse. Vetter moest Thiam al snel laten gaan en kwam op 7 seconden van de olympisch kampioene van 2016 en 2021 als voorlaatste over de finish.

De 29-jarige alleskunner, die in 2016 Europees kampioene werd in Amsterdam in 2017 WK-brons won en op de Olympische Spelen zilver pakte won een medaille en deed dat met een PR van 6.867 punten. Emma Oosterwegel,de verrassende nummer drie van de Spelen, eindigde na een degelijke zevenkamp (zonder PR) met 6.440 punten op de zevende plaats.