REGIO – Komende zaterdag zullen de voetbalvelden van de verschillende clubs leeg blijven. Alle wedstrijden tot en met de eerste klasse zijn afgelast. Dat maakte de KNVB afgelopen donderdag bekend. Over de wedstrijden die op zondag gepland staan wordt zaterdag beslist.

De afgelopen dagen besloten vele clubs door de weersomstandigheden al dat trainen niet mogelijk was. De wedstrijden die zaterdag op het programma stonden gaan dus eveneens niet door.

Niet alleen West 1
Niet alleen in West 1 worden de wedstrijden afgelast. In Noord, Oost, Zuid 1 en Zuid 2 zijn ook de wedstrijden van zondag afgelast. In de districten West 1 en West 2 zijn alle wedstrijden van zaterdag dus afgelast, op zondag vooralsnog alleen de B-categorie wedstrijden.

‘Zaterdag zal er om uiterlijk 12.00 uur een beslissing genomen worden over de categorie A-competities West I en West II. Naast dat het in deze districten altijd relatief iets zachter is qua weer, is er tevens een groot aantal kunstgrasvelden, waarvan het nu nog niet zeker is of dat deze zondag wel of niet bespeelbaar zijn. Dit als gevolg van de verwachte hogere temperaturen’, valt er te lezen op de KNVB site.

De afgelastingen gelden tot en met de eerste klasse. Het landelijke amateurvoetbal is niet algeheel afgelast. Ook de KNVB Beker vrouwen, waar dit weekend de achtste finales op het programma staan, gaat door.