AMSTERDAM - Van 10 september tot 10 oktober 2017 vindt de Amsterdamse Energiewedstrijd plaats. Durft jouw club de strijd aan te gaan tegen andere buitensportverenigingen om zo veel mogelijk energie te besparen? Doe dan mee!

Ga de uitdaging aan om in vier weken zo veel mogelijk energie te besparen op de club en bij de leden thuis.

De vereniging met de meeste energie-bespaarpunten wint een bedrag van €3500 euro. Dit bedrag kan de vereniging investeren in energiebesparende maatregelen en andere duurzame toepassingen. Daarnaast wint iedereen natuurlijk een lager energieverbruik. Dat is pas een goede start van het nieuwe sportseizoen!

Hoe kan de club winnen?

Er zijn drie onderdelen waarop de vereniging punten kan verdienen:

  1. Energie besparen op de club: Ga aan de slag om zo veel mogelijk elektriciteit te besparen in en om het clubhuis, zoals in de kantine en de kleedruimtes. Wil je weten hoe? Naast tips en testjes die je uit kunt voeren bieden wij ook ondersteuning via een online inzicht en een energiemonitor (de Wattcher datalogger). Daarnaast krijg je een energiekostenmeter te leen om losse apparaten te meten.
  2. De uitdaging voor de leden: thuis gedurende één week zo min mogelijk elektriciteit verbruiken! Ontdek het energiegebruik in huis: wat heb je nu echt nodig en wat staat er onnodig aan? Gedurende 4 weken gaan elke week 3 leden thuis aan de slag, zodat na 4 weken 12 leden hebben meegedaan.
  3. Beste bespaaractie & ervaringen: energie besparen, hoe ziet dat er uit? Stuur foto’s in met ervaringen en tips. Verzamel zo veel mogelijk stemmen via Facebook.

Aanmelden voor de energiewedstrijd

In het weekend van 14 oktober is de prijsuitreiking. Durft jouw club de strijd aan? Meld jouw vereniging dan gelijk aan voor de energiewedstrijd!