AMSTERDAM - Voor kinderen worden er tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 15 oktober twee hardlooponderdelen georganiseerd. Zij kunnen kiezen uit de Kids Run bij het Olympisch Stadion of meedoen aan één van de Mini Marathons langs het officiële parcours van de ‘grote’ marathon. Dit is de ultieme hardloopbeleving voor kinderen, waarbij zij hun sportieve talent en doorzettingsvermogen kunnen laten zien. Kijk voor meer informatie en de inschrijfpagina op www.tcsamsterd ammarathon.nl.

Kids Run


Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen meedoen aan de Kids Run nabij het Olympisch Stadion. Na een swingende warming-up klinkt het startschot van de 800 meter run door het gezellige Olympisch Kwartier. Achteraf kunnen de sportieve prestaties worden gevierd op het kinderfeest, met onder anderen een kinder-DJ en activiteiten zoals schminken en een loterij met leuke prijzen. Ook kunnen alle kinderen de finish van de TCS Amsterdam Marathon zien vanaf de tribunes in het Olympisch Stadion.

De online inschrijving voor de Kids Run is geopend tot en met maandag 2 oktober of tot de deelnemerslimiet van 1.000 kinderen is bereikt. De inschrijving van slechts € 5,- is inclusief een unieke medaille, een certificaat, een flesje sportwater bij de finish en toffe actiefoto’s.

Mini Marathons


Naast de Kids Run worden dit jaar ook weer de populaire Mini Marathons van 1 kilometer georganiseerd. Deze kilometerlopen zijn voor kinderen tot en met 12 jaar en vinden plaats op drie locaties: in Stadsdeel Zuid bij het Olympiaplein en bij de Borcht (onder Amstelpark) én Stadsdeel Oost bij het Galileïplantsoen. Nadat de welverdiende prestaties zijn beloond met een medaille, een certificaat en sportwater, is het tijd om de Nederlandse en internationale toppers van de TCS Amsterdam Marathon aan te moedigen. Daarnaast worden er op alle drie de locaties een spetterend kinderfeest georganiseerd met verschillende activiteiten.

Inschrijven voor de Mini Marathon kost slechts € 1,- per deelnemer en kan online tot en met vrijdag 13 oktober. Inschrijven op de dag zelf is enkel mogelijk op de locaties Olympiaplein en Galileïplantsoen.

Goede doel


Ook dit jaar slaan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam en organisator Le Champion de handen ineen om alle kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Het Jeugdfonds maakt sporten mogelijk voor kinderen tot 18 jaar, die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie van een sportclub, zwemclub of culturele activiteiten.

Lijkt het jouw kind leuk om mee te lopen met de Kids Run of Mini Marathon? Kijk dan voor meer informatie en de inschrijfpagina op www.tcsamsterdammarathon.nl.