AMSTERDAM - Sportwethouder Simone Kukenheim bezoekt zaterdag 26 juni om 11:00 uur Mejiro Gym om het Amsterdamse vechtsportinstituut te feliciteren met de toekenning van het Keurmerk Vechtsportautoriteit. De beroemde sportschool in de Jordaan ligt aan de basis van veel Nederlandse kickbokssuccessen.

Mejiro Gym kreeg onlangs als eerste vechtsportschool in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit toegekend. Dit kwaliteitslabel is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS en NOC*NSF Centrum Veilige Sport. De gemeente Amsterdam heeft het Keurmerk inmiddels als voorwaarde gesteld voor samenwerking met de gemeente, bijvoorbeeld in stadspasprojecten of voor de huur van sportfaciliteiten.

Mejiro Gym is een van oudste vechtsportscholen in Nederland. Zowel enthousiaste buurtbewoners als topsporters werken er aan hun persoonlijke doelen. Met toekenning van het Keurmerk is vastgesteld dat voldaan wordt aan de eisen op het gebied van gezondheid, sporttechnisch kader, gedragsregels en omgangsnormen, en aanpak van grensoverschrijdend gedrag.

Sportwethouder Simone Kukenheim komt de eigenaar en kickbokslegende André Mannaart persoonlijk feliciteren. Ook de huidige generatie wereldtop is vertegenwoordigd, in de persoon van K1-kampioen Roël Mannaart. Ze zal zich door hen en door een delegatie van de Nederlandse Vechtsportautoriteit laten bijpraten over de ontwikkelingen in de vechtsport. Ook zal zij een jeugdtraining bijwonen.