NEDERLAND - De Week van de Scheidsrechter is niet meer weg te denken in het Nederlandse voetbal. Van 30 september tot en met 8 oktober krijgen opnieuw veel (assistent-)scheidsrechters in het Nederlandse voetbal de extra aandacht en waardering die zij zo hard verdienen. Want zonder scheidsrechters en assistenten, geen voetbal en fairplay op de velden en in de zaal!


Dat er elk weekend iemand klaar staat om wedstrijden in goede banen te leiden lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. In het afgelopen seizoen 2022/’23 hebben onze opgeleide scheidsrechters en spelbegeleiders liefst 552.657 wedstrijden gefloten. Meer dan een half miljoen voetbalduels! Door heel Nederland, op allerlei velden en in vele zalen. In al deze wedstrijden stond er iemand aan de aftrap die veel plezier beleeft aan zijn hobby: voetbalwedstrijden fluiten. Daarom kunnen we niet vaak genoeg zeggen: #scheidsbedankt.

Hopelijk tonen de clubs ook dit jaar weer massaal hun waardering voor hun verenigingsscheidsrechters. Met een verrassingspakket, een cadeaubon, een gezellig etentje, een nieuw trainingspak of een paar mooie woorden van dank en waardering. Overal in het land zagen we in voorgaande jaren hartverwarmende initiatieven. Kleine moeite, groots gebaar. Want onze scheidsrechters zijn onmisbaar.

Kijk hier voor meer info over de week van de scheidsrechter