HEERHUGOWAARD - Wartburgia blijft meedraaien in de top van de derde klasse. De ploeg van trainer/coach Hans Bergsma behaalde zaterdagmiddag een klinkende zege op bezoek bij Reiger Boys. Onder stormachtige omstandigheden produceerde men een onvervalste zevenklapper.

Toch zag het daar in het eerste half uur niet naar uit tegen de gehavende thuisploeg. Daan Teurlings schoot na tien minuten weliswaar op de paal, maar verder waren de kansen schaars. Toen Jacco Fijnheer na een klein half uur wel de score opende was het echter snel gedaan met het verzet van Reiger Boys die steeds slordiger werden in balbezit. Nog voor de rust wisten Armando Cuvalaij en Teurlings de score op te voeren en daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist.

Terwijl de harde wind dwars op het veld stond in Heerhugowaard ging de Amsterdamse ploeg in de tweede helft vrolijk door. Binnen twintig minuten na rust scoorden Teurlings (2x) en Cuvalaij opnieuw. In de slotfase werd de zevenklapper door Wartburgia voltooid met een doelpunt van invaller Wanar Kelmanutu.

Door de zege blijft de achterstand op koploper HBOK maar vier punten, maar werd het gaatje naar de nummer drie Purmersteijn vergroot naar zes punten. Volgende week zaterdag gaat Wartburgia op bezoek in Purmerend.

Reiger Boys - Wartburgia 0-7 (0-3)
28. Fijnheer 0-1
36. Cuvilaij 0-2
45. Teurlings 0-3
51. Teurlings 0-4
59. Cuvilaij 0-5
63. Teurlings 0-6
87. Kelmanutu 0-7

Foto's: DP Sportfotografie