ZAANDAM/AMSTERDAM - Met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht ging het zonnige Dam tot Dam Weekend vanmorgen officieel van start. Aan de start mocht organisator Le Champion 12.500 wandelaars verwelkomen. Nieuw dit jaar was de uitverkochte Business Walk. Wandelaars konden kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 óf 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel en titelpartner van het evenement, werd een bedrag van € 392.539,- gedoneerd.


Traditiegetrouw was ook dit jaar de start van de 20, 27 en 42 km voor het Paleis op de Dam in Amsterdam. Deze bijzondere startlocatie in hartje Amsterdam kleurde in alle vroegte roze, dankzij de vele roze Pink Ribbon-gekleurde wandelshirts. Dankzij de fijne ochtendzon zat de sfeer er al vroeg in en werd de polonaise zelfs al voor de start ingezet. De wandelaars van de 10 km startten vanuit het Dam tot Dam Park, tevens de feestelijke finishlocatie van alle routes.

#degezelligste

De wandeltocht staat bekend als een van de gezelligste eendaagse wandelevenementen van Nederland. Deelnemers, bewoners en uiteraard ook de organisatie hebben flink uitgepakt om er één groot wandelfeest van te maken. Bewoners versierden straten, hingen vlaggen uit en stonden aan te moedigen langs de kant. Bij de verzorgingsposten was het genieten; volkszangers zorgden voor een vrolijke noot en sommige deelnemers waagden zich zelfs aan een dansje. Een écht wandelfeest voor iedere deelnemer.

Pink Ribbon is het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Wandelaars kunnen met hun deelname geld inzamelen voor vrouwen met borstkanker. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn meer dan 15.000 diagnoses per jaar. Het geld dat wordt opgehaald komt via Pink Ribbon terecht bij Borstkankervereniging Nederland. Zo zorgen we samen voor een beter leven van de borstkankerpatiënt. Pink Ribbon had een heuse Pink Stop opgetuigd op de Oostzanerdijk. Dankzij vrijwillige bijdrages en inzamelingsacties via het actieplatform van Pink Ribbon werd er een bedrag opgehaald van € 392.539,-. Hiermee financiert Pink Ribbon onderzoeken op het gebied van borstkanker.

Feest in het Dam tot Dam Park

Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht op de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park, waar Dj’s en bands er een groot feest van maakten. Er werd gezongen, gedanst en ook werd meerdere malen de polonaise ingezet.

Dam tot Dam Weekend van start

Met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is het Dam tot Dam Weekend, waarin bijna 70.000 sporters in actie komen, officieel van start gegaan. Op zaterdagavond gaan in Zaandam bijna 10.000 deelnemers van start bij de Damloop by night. Op zondagmorgen gaan bijna 4.000 fietsers vanaf de Dam in Amsterdam van start tijdens de Dam tot Dam FietsClassic en daarna barst het Dam tot Damloop-spektakel los met 40.000 deelnemers.

Volgende editie

De 20e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 21 september 2024.