AMSTERDAM - Ruim 29.000 toeschouwers zijn zaterdagmiddag getuige geweest van de klassieker in de Eredivisie Vrouwen tussen Ajax en Feyenoord. In de Johan Cruijff Arena viel er na afloop geen winnaar te noteren.


Ajax was vooraf favoriet gezien het wisselvallige seizoen dat Feyenoord dit seizoen doormaakt, maar kon nooit echt een stempel op het duel drukken. Wellicht dat de zenuwen bij het debuut in een volgepakte Arena een rol speelden, maar verder dan kleine kansjes voor Grant en Leuchter kwam de thuisploeg niet, en de gasten uit Rotterdam deden zeker niet onder voor de thuisploeg.

Doelpunten vielen er na de rust wel. Kort na het begin van de tweede helft stond maxime Bennink namens Feyenoord op de juiste plek na een corner. Lang hield de Rotterdamse voorsprong niet stand want kort hierna zorgde Ashleigh Weerden voor de gelijkmaker. Ajax zette aan en was met name in de slotfase enkele malen gevaarlijk, maar de goed keepende Jacintha Weimar wist het punt voor Feyenoord veilig te stellen.

Door het puntenverlies is de achterstand van Ajax op koploper FC Twente opgelopen tot vijf punten. Feyenoord blijft op een zesde plaats staan.