AMSTERDAM - Bij de hervatting van de Eredivisie Vrouwen heeft koploper Ajax twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Op De Toekomst eindigde het in 1-1.

Beide doelpunten vielen al voor de rust en die stand was op dat moment terecht omdat men niet veel voor elkaar onder deed. De Friezinnnen kwamen in de 35e minuut op voorsprong toen een voorzet vanaf rechts door Kirsten van de Westeringh over keeper Lize Kop werd heen gekopt. Op slag van rust werd het gelijk na zwak uitverdedigen van Heerenveen. Aanvoerster Marjolijn van den Bighelaar kreeg de bal voor haar voeten en haalde fraai diagonaal uit.

In de tweede helft had het Ajax van trainer Danny Schenkel weliswaar een veldoverwicht, maar wist men dat niet uit te drukken in cijfers. Door het gelijke spel kan concurrent PSV zondag bij winst op PEC Zwolle tot op één punt naderen. Een andere concurrent, FC Twente, speelde vrijdagavond eveneens gelijk. In het duel tegen ADO Den Haag werd er niet gescoord.