AMSTERDAM - De Ajax-vrouwen hebben slechts één punt overgehouden aan het thuisduel met SC Heerenveen. Beide ploegen kregen wel kansen, maar na negentig minuten en blessuretijd stonden er geen goals op het scorebord.

De beste kans in de eerste helft was voor de thuisploeg toen Iina Salmi een voorzet van Linda Bakker net niet binnen kon werken. De gasten kregen hun beste mogelijkheid kort na de rust toen Suzanne Admiraal voor open doel in het zijnet mikte. Ook beide keepsters lieten zich gelden. Charetha Okken had een drietal uitstekende reddingen in huis en vlak voor tijd kon Lize Kop nog net met haar vingertoppen voorkomen dat de Friezinnen er met de winst vandoor gingen.

Ajax - SC Heerenveen (0-0)

Ajax: Kop; Van Lunteren, De Sanders, Dijkstra, Verhoeve; Munsterman (62. Van der Most), Salmi (85. Van de Velde), Van den Bighelaar; Bakker (68. Pelova), Jansen, Lewerissa

SC Heerenveen: Okken, Van der Veen, Van Ginkel, Bross, Philippo, Admiraal (87. Waterham), Sabajo (73. Van de Ven), Bayings, Strik (84. Guns), Casparij en Hoekstra.