OSS - Jong Ajax is het voetbaljaar 2021 slecht begonnen. Met een piepjong elftal ging de ploeg van Mitchell van der Gaag met 1-0 onderuit bij TOP Oss. Voor Jong Ajax inmiddels de zevende opeenvolgende wedstrijd die men niet wist te winnen.

De tegentreffer viel al vroeg in de wedstrijd toen centrale verdediger Jan Lammers in de elfde minuut vanuit een corner de bal tegen de touwen kopte. Daarvoor en daarna kreeg Jong Ajax kansen via Max de Waal, maar die trof eerst keeper Bo Geens en mikte even later over.

Na de rust lukte het Ajax, met drie 17-jarigen in de basis, ook niet om de bakens te verzetten. Halverwege de tweede helft kregen de Amsterdamse beloften de grootste kans, maar Jaymillio Pinas ging voor eigen succes in plaats van dat hij koos voor twee vrijstaande medespelers. De stugge Brabanders bleven nadien geconcentreerd verdedigen en hielden stand.