AMSTERDAM - Met trots kondigt AFC IJburg het 15-jarig jubileum van de club aan, op 21 november bestaat de niet meer weg te denken IJburgse voetbalvereniging 15 jaar. Dit wordt op speciale wijze gevierd op 17 en 18 november.

Sinds de oprichting, is de club uitgegroeid tot een bloeiende voetbalclub met meer dan 1200 leden, een enorme wachtlijst, en een aanzienlijke impact op en buiten het veld. Op IJburg kun je niet om de zwart/rood tenues heen of mensen met een binding met de vereniging.

"Het hoogtepunt van onze viering is de bijzondere voetbalwedstrijd aanstaande vrijdagavond: AFC IJburg 35+ tegen Klassiek Ajax. Bekende oud-Ajacieden maken hun opwachting. Bij AFC IJburg 35+ spelen zelfs enkele dames wat minuten mee. Deze wedstrijd symboliseert niet alleen ons 15-jarig bestaan, maar ook de indrukwekkende ontwikkeling die onze club heeft doorgemaakt. Van bescheiden begin eventjes onder de vlag van Zeeburgia tot een telg in de eredivisie, waar Stije Resink, zoon van onze mede-oprichter, momenteel schittert bij Almere City en gisteren in de basis tegen Ajax speelde. Het is ook waardevol om de jeugdsponsorloop die daarvoor is te belichten.

Als vereniging streven we voortdurend naar het soepel verloop van de dagelijkse gang van zaken, financiële gezondheid, maatschappelijke betrokkenheid, veiligheid en gezelligheid. We hebben een eigen voetbalschool en organiseren ook zelf de vakantie voetbalkampen, met eigen trainers en vrijwilligers. We werken aan de realisatie van een hoognodig nieuw clubgebouw voor onze leden en bezoekers. Het huidige valt bijna uit elkaar. En met de gemeente werken we aan uitbreiding van veldruimte (IJburg groeit, maar de vereniging kan niet meer leden kwijt op de huidige drie velden) en de verbetering van parkeerfaciliteiten. De ingewijden weten dat deze laatst genoemde initiatieven niet zonder uitdagingen verlopen, daar kan een boek over worden geschreven, maar we hebben bewezen dat we obstakels overwinnen en successen kunnen behalen, zowel op als naast het veld.

Onze huidige prestaties spreken voor zich: ons eerste zaterdagteam staat bovenaan, voornamelijk bestaande uit eigen jeugd. De MO20-meiden staan eveneens aan de top. Onze O9-1 versloeg Ajax O8, en we hebben zelfs een jeugdtrainer geleverd aan de trainersstaf van FC Volendam. Kortom, AFC IJburg floreert op alle niveaus, dankzij de inzet van onze spelers, trainers, scheidsrechters en vrijwilligers.

Om dit bijzondere 15-jarig jubileum te vieren, nodigen we u van harte uit om aanwezig te zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 november. Het weekend begint vrijdag om 17.00 uur met een sponsorloop voor het KWF, gevolgd om 20.00 uur met de voor ons zeer spannende wedstrijd AFC IJburg 35+ tegen Klassiek Ajax. We hopen dat u met ons dit gedenkwaardige moment wilt delen en deze mijlpaal samen met ons wilt vieren".