AMSTERDAM - De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV draagt Pier Eringa voor als lid en tevens voorzitter van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht van Eringa heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Pier Eringa (19 juni 1961) wordt voorgedragen als opvolger van de huidige voorzitter Leen Meijaard, die zijn vertrek bij de AVA van 11 november 2022 aankondigde. Meijaard deelde tijdens die AVA mee niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn en heeft intern laten weten zijn voorzitterschap en lidmaatschap van de RvC te willen beëindigen indien en zodra een opvolger is gevonden.

Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op dinsdag 14 maart 2023 om 10.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De agenda van de BAVA en de toelichting, met daarin ook de gegevens van Pier Eringa, zijn beschikbaar op www.ajax.nl

.