AMSTERDAM - De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV draagt Danny Blind voor als RvC-lid.

Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op maandag 23 april a.s. om 13.00 uur op sportpark de Toekomst. De agenda van de BAVA en de toelichting, met de gegevens van Danny Blind, zijn beschikbaar op www.ajax.nl.

Met de beoogde benoeming van Danny Blind wordt de vacature opgevuld die is ontstaan na het vertrek van Theo van Duivenbode. De voordracht van Blind heeft de steun van de grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV.

President-commissaris Leo van Wijk: “Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent. Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat.”