AMSTERDAM - Op zaterdag 18 en zondag 19 januari zal het Amsterdamse Vondelpark in het teken staan van de VillaVibes Vondelparkloop. Op dit evenement, dat al voor de 46e maal georganiseerd wordt door Atletiek Vereniging Phanos, worden zo’n 4.000 lopers verwacht.


Op de zaterdagavond zal vanaf 19:00 het Vondelpark verlicht worden door de ‘Light the night run’. Een 10 km loop met diverse lichteffecten en DJ’s. Vanaf 19:00 zullen de hardlopers starten. Uiteraard vraagt de organisatie deelnemende hardlopers zichzelf ook uit te dossen met leuke lichteffecten, waardoor er een lange verlichte sliert door het Vondelpark zal trekken.

De zondag staat in het teken van de snelle lopers. Er wordt een officiële wedstrijd over 10km georganiseerd. Om hier aan deel te nemen heb je een licentie nodig van de Atletiekunie. Naast deze officiële wedstrijd worden ook alle recreatieve lopers uitgenodigd om hun eigen PR te komen verbreken tijden de 3.5km, 6.7km of 10 km recreantenloop.

Ook de jonge sportievelingen worden niet vergeten. Voor hen is er een 1,5 km loop met de leeftijdsklasse 4 tot 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan tot en met 12 januari via de website van de vondelparkloop