AMSTERDAM - De handbalsters van VOC hebben goede zaken gedaan door in eigen huis concurrent VZV te verslaan. De wedstrijd kende een opmerkelijk scoreverloop, maar uiteindelijk mocht de ploeg uit Amsterdam zich de betere noemen: 32-23.

Het waren de gasten uit 't Veld die het beste uit de startblokken kwamen want met name dankzij een op schot zijnde Jane Kramer werd brutaal een 1-4 voorsprong gepakt. De regerend kampioen kwam echter net zo snel weer terug onder aanvoering van de ervaren Rachel de Haze en binnen mum van tijd werd het 6-6. De ploeg van coach Ricardo Clarijs liep vervolgens vlot uit en ging met een 14-9 voorsprong rusten.

Hiermee was het echter nog niet gespeeld want na de rust toonde het VZV van coach Rolf Schulte veerkracht door terug te komen tot 14-14. De topper tussen de twee ongeslagen ploegen bleef vervolgens spannend tot 22-21, maar daarna nam de thuisploeg afstand en liep men beetje bij beetje uit naar een uiteindelijke 32-23. Coach Schulte van VZV vond de uitslag wat geflatteerd, maar de nederlaag wel terecht. 'We speelden zelf te slordig en als je ze dan niet maakt krijg je ze tegen zo'n ploeg om de oren.' Zijn collega Clarijs was het daarmee eens. 'Een prima overwinning. We hebben vanavond laten zien de terechte koploper te zijn, al zegt dat nog niets want het seizoen is nog lang.'