T VELD – VOC is de halve finale van de nacompetitie begonnen met een overwinning. In een enerverend duel wisten de Amsterdammers in de slotfase de zege te pakken, 25-27.

Gemakkelijk ging het zeker niet voor VOC. Met VZV trof het de ploeg die dit seizoen groei laat zien. Ook in de duels tegen de Amsterdammers. In het begin van dit seizoen won de ploeg van Ricardo Clarijs ruim met 41-25, terwijl de punten later in het seizoen in ‘t Veld werden gedeeld.

In ‘t Veld bouwde VOC in de eerste helft een ruime voorsprong (7-13) op, maar nog voor de pauze was VZV teruggekomen tot 12-13. De sterke reeks van zes doelpunten achter elkaar zorgde ervoor dat het na rust nog alle kanten op kon.

Omgedraaid
Na de pauze werd de score omgedraaid. VZV nam de voorsprong en hield deze tot tien minuten voor tijd vast. In de laatste fase trok VOC echter aan het langste eind door langszij te komen en uiteindelijk met 25-27 te zegevieren. De eerste van de twee wedstrijden tegen VZV werd gewonnen. Volgend weekend spelen beide teams in Amsterdam de return.