LEEK - TopJudo Amsterdam heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar maar liefst 7 medailles gescoord: 4 gouden plakken, 1 keer zilver en 2 bronzen medailles. Daarmee was TopJudo Amsterdam de best scorende club van het toernooi, en boekte zij ook de grootste medailleoogst ooit in haar geschiedenis.


In het Groningse Leek troffen de Amsterdammers de beste judoka's uit het hele land. Van de 14 Amsterdamse afgevaardigden (Casimir Colomb de Daunant moest zich met een gebroken voet voortijdig afmelden) stonden er 9 judoka's in de finale of in de match om de derde plek.

Midas van Huijstee won in een zinderende finale met een prachtige volle Ippon. De zusjes Kaya en Indy Pannegieter waren in hun categorie oppermachtig en veroverden beiden het goud. Xanne van Lijf hield het hoofd koel en knokte zich zonder veel problemen naar het kampioenschap. Daan Limpens, Angelina Lazzeri, Shakti Goudswaard en Sophie Mollink stonden alle vier op de mat om een gooi te doen naar de bronzen medaille. Shakti Goudswaard knokte zich met veel karakter naar de derde plek. Daardoor waren in de -57 kg klasse alle drie de podiumplaatsen voor TopJudo Amsterdam. Eerstejaars Angelina Lazzeri had een topdag en liep de mat af met een bronzen medaille. Daan Limpens liet mooi judo zien maar redde het net niet. Helaas moest Sophie Mollink de mat verlaten met een ernstige blessure.

De coaches van de -15-ploeg kijken trots terug op deze dag:

Coach Maria Lojanica: 'We hebben hier vandaag echt als team gestaan. Judoka's hebben elkaar nodig om beter te worden, en om elkaar er doorheen te trekken op en naast de mat. Vandaag hebben we laten zien dat we daar in Amsterdam serieus hard aan werken en dat dat zijn vruchten afwerpt.'

Coach Youri Kallisvaart: 'Er is zo veel individuele kwaliteit bij deze judoka's. Maar ook als team hebben ze zich gevormd. Ze hebben zich keihard door alles heen geknokt: de coronamaanden zonder dojo, geen wedstrijden om je te meten, en toch hebben ze focus kunnen houden. Hier staat echt een trotse coach.'

De NK-medaillewinnaars van TopJudo Amsterdam:

- Indy Pannegieter -40 kg Judo Academie Amsterdam
- Midas van Huijstee -55 kg Judoclub Landsmeer
- Kaya Pannegieter -57 kg Judo Academie Amsterdam
- Xanne van Lijf +63 kg Karel Gietelink
- Summer Schellevis -57kg Toradoshi
- Angelina Lazzeri -48 kg Judo Academie Amsterdam
- Shakti Goudswaard -57kg Judoclub Van Heest

Wat eraan vooraf ging

Op 10 oktober jl. plaatsten zich tijdens het Noord-Hollands kampioenschap 15 judoka's van TopJudo Amsterdam voor het NK. Voor Topjudo Amsterdam de grootste afvaardiging ooit.

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 10 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, en blijven daarnaast lid van hun eigen club. Sinds mei dit jaar is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de 14 talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent-programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

De aangesloten judoclubs zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoschool Landsmeer, Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Karel Gietelink, Kentchutai‍, Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl