AMSTERDAM/ZAANDAM - Laatste kans om in te schrijven voor de Damloop by night en Dam tot Damloop - Op zaterdag 16 en zondag 17 september staan Amsterdam en Zaandam weer in het teken van de Damloop by night en Dam tot Damloop. Het grootste hardloopfeest van Nederland kent haar 37e editie en heeft de opzet van de startlocatie dit jaar nog aantrekkelijker gemaakt.

De Prins Hendrikkade vlakbij Amsterdam Centraal Station is al jaren dé startlocatie van de Dam tot Damloop. Bij de komende editie wordt de start verplaatst richting de bocht voor de IJtunnel. Met uitzicht op NEMO, het Scheepvaartsmuseum en het Oosterdok wordt de start van het evenement nog spectaculairder dan deelnemers gewend zijn. De startpoort zal bovendien volledig zijn aangekleed met ledschermen, wat voor veel extra beleving zal zorgen. Daarnaast pakt Sportorganisatie Le Champion dit jaar ook uit met nog meer entertainment, de parcoursen van de Damloop by night en Dam tot Damloop staan vol met bewoners, supporters, DJ’s en lichtshows. Jan Willem Mijderwijk, Senior Event Manager bij Le Champion: ‘Het is belangrijk om elk jaar ontwikkelingen te blijven doorvoeren bij de Dam tot Damloop. Dit jaar doen we dat onder ander e door een nieuwe startlocatie én upgraden we het entertainment naar een hoger level. Een vernieuwing voor deelnemers die al jaren meedoen.’

Inschrijving sluit bijna


De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste businesslopen ter wereld en het feit dat de start in twee verschillende steden liggen maakt dit evenement zo bijzonder. Een dag is niet genoeg voor het grootste hardloopfeest van het jaar, daarom is er ook de Damloop by night (8 km) op zaterdagavond 16 september. De inschrijving voor alle onderdelen is nog geopend t/m maandag 4 september. Iedereen die nog niet staat ingeschreven voor het grootste hardloopfeest van Nederland wordt opgeroepen om snel in te schrijven.

Dam tot Dam Businessloop

Jaarlijks leggen ruim 40.000 lopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 hardlopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen in een businessteam. De inschrijving voor de grootste bedrijvenloop ter wereld is nog steeds geopend.

Damloop by night

Het gevoel van de Dam tot Damloop, het grootste hardloopspektakel van het jaar, maar dan in de avond. Dat is de Damloop by night op zaterdagavond 16 september. Direct na zonsondergang klinkt het eerste startschot van deze 5 Engelse Mijl (8 km), waarna er een oplichtend lint van lopers door het centrum van Zaandam trekt. Langs het parcours is er volop gezelligheid, met overal lichtjes en de lekkerste hardlooptunes. De inschrijving sluit, net zoals de 10 Engelse Mijl, op maandag 4 september.

Mini Dam tot Damlopen


Voor de Mini Dam tot Damlopen (in Zaandam en Amsterdam-Noord) zijn ook nog startnummers beschikbaar. In Zaandam kunnen kinderen van 4 t/m 13 jaar meedoen aan de 0,6, 1,2 of 2,2 km. In Amsterdam-Noord kunnen leeftijdsgenootjes meedoen aan de 1 of 1,8 km. Inschrijven voor de Mini Dam tot Damlopen kan tot en met maandag 4 september.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 70.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop en Damloop by night, organiseert Sportorganisatie Le Champion op zaterdag 16 september de Dam tot Dam Wandeltocht voor 12.000 wandelaars en op zondag 17 september de Dam tot Dam FietsClassic met 4.000 fietsers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend