AMSTERDAM - De bij velen gedoodverfde kampioen heeft bij de start van de competitie duur puntenverlies geleden. Ajax kon in eigen huis tegen Heracles Almelo geen vuist maken en mocht uiteindelijk de handjes nog dicht knijpen dat het een punt uit het vuur sleepte.

Ajax was weliswaar in de eerste helft de bovenliggende partij, maar zonder al teveel overtuiging, en kreeg men kansen dan ontbrak de scherpte in de afwerking. Hakim Ziyech was het dichtst bij met een schot dat de lat schampte.

Na de rust kreeg de thuisploeg nog een goede kans voor de verrassend in de basis beginnende Kaj Sierhuis,maar opnieuw ontbrak het geluk. Trainer/coach Erik ten Hag probeerde de bakens te verzetten door Klaas Jan Huntelaar en Frenkie de Jong in te brengen, maar ook nu bleven de doelpunten uit. Toen die uiteindelijk wel viel bleek dit aan de andere kant toen Onana kansloos was op een diagonaal schot van Kristoffer Peterson. Met nog drie minuten op de klok zorgde aanvoerder Mathijs de Ligt dat Ajax niet gelijk helemaal af ging in de eerste wedstrijd door de 1-1 binnen te koppen.

AJAX - HERACLES ALMELO 1-1 (0-0)
84. Peterson 0-1
88. De Ligt 1-1

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, de Ligt, Blind, Wöber (De Jong/56); Ziyech, Eiting, v.d.Beek; Tadic, Sierhuis (Huntelaar/56), Neres (Labyad/85)

Opstelling Heracles: Blaswich; Droste (Breukers/79), Rossmann, Pröpper, v. Hintum (Czyborra/82); v. Nieff, Osman, Duarte; Kuwas (Merkel/77), Dalmau, Petersen