AMSTERDAM – Na een indrukwekkende carrière bij de Amsterdamse Hockey & Bandy Club (AH&BC) kondigt Valentin Verga aan dat hij aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van het Heren 1-team van de club. De 34-jarige Verga, die in 2007 als 18-jarige jongen van hockeyclub Almere naar AH&BC kwam, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op en naast het veld.

Gedurende zijn tijd bij AH&BC heeft Verga buitengewone prestaties geleverd. Met twee kampioenschappen van Nederland in 2011 en 2012, heeft hij zijn naam gegraveerd in de geschiedenis van de club. Zijn toewijding en passie voor het spel brachten hem ook naar internationale podia, waar de 193-voudig international Nederland vertegenwoordigde op twee Olympische Spelen, met een zilveren medaille in 2012 en een 4e plaats in 2016.

"Aanstaande zondag, 5 mei, zal Verga zijn laatste thuiswedstrijd spelen in het Wagener Stadion, een moment dat zeker emotioneel zal zijn voor hem en de fans" verklaarde Marc Staal, voorzitter van AH&BC. "Zijn toewijding en passie voor het spel hebben hem tot een legende van AH&BC gemaakt, en we zijn hem eeuwig dankbaar voor zijn bijdragen aan onze club."

Na 17 seizoenen staat de teller van Verga op 91 doelpunten voor AH&BC. Zijn eerste doelpunt voor Amsterdam scoorde hij op 2 maart 2008 thuis tegen Laren (7-0). Pinoke blijkt zijn favoriete tegenstander te zijn geweest, waar hij 9 goals tegen scoorde.

AH&BC zal in september in stijl afscheid nemen van deze grote speler met een speciale afscheidswedstrijd.