NOORD-HOLLAND - Sinds 2018 is er een unieke samenwerking tussen alle padelverenigingen en tennisverenigingen met padelbanen in Noord-Holland. Op regelmatige basis kijken deze verenigingen samen naar de ontwikkelingen van padel in Noord-Holland en worden er initatieven ontwikkelt om de sport nog verder te laten groeien in Noord Holland. Noord-Holland is in Nederland op dit moment de 1 na grootste provincie in Nederland op het gebied van padel. De unieke samenwerking van de Noord Hollandse verenigingen leidt ook dit jaar weer tot een gezamenlijk open padeldag op zondag 28 april a.s.

Op zondag 28 april a.s. vanaf 13.00 uur kunnen mensen op 9 plekken in Noord-Holland gratis kennis maken met de snelst groeiende sport in Europa, padel. De volgende locaties stellen hun padelbanen en een gecertificeerde trainer beschikbaar:


TV Heiloo United – Heiloo

Padeldam – Amsterdam

HTC Santana – Grootebroek

TV Hoorn – Hoorn

TV Elckerlyc – Purmerend

TV Pim Mullier – Haarlem

TV Dijkzicht – Volendam

TC Uitgeest – Uitgeest

TPC Daalmeer – Alkmaar


Voor meer info kijk op www.padelinnoordholland.nl


Over Padel

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (5 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.

Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.