AMSTERDAM - Aan de Bleekerskade in het Amsterdamse Bos is een nieuwe kanosteiger aangelegd ten noorden van parkeerplaats Oude Karsselaan. Daardoor kun je met je kano heel gemakkelijk zowel naar de Amstelveense Poel als naar het Bos varen. Een prima instappunt, maar dus ook een prima overstappunt.

Waterrecreatie per kano was vanaf het begin een van de uitgangspunten voor het ontwerp van het Amsterdamse Bos. Door het Bos is maar liefst 14 kilometer schitterend vaarwater aangelegd. Met daarbij speciale overstappen naar de Bosbaan en het Nieuwe Meer.

Tegenwoordig kun je een kano (of waterfiets) huren bij de Grote Vijver. En het Amsterdamse Bos is thuishonk van kanovereniging Frisia. Bij Frisia lag al een mooie steiger aan de boskant. Nu kun je er ook aan de kant van de Hoornsloot comfortabel in- en uitstappen.

Voorrang

Deze steiger is met voorrang aangelegd. De laatste jaren maken waterplanten het in het zuidelijk deel van het Bos namelijk lastiger om te kanoën. Met deze overstap komt er een mooi stuk water bij waar je met volle vaart vooruit kunt. En waar je ook rustig kunt genieten van de afwisseling in beleving van varen door het Bos.

De komende jaren gaat de organisatie van het Amsterdamse Bos door met het uitbreiden en verbeteren van de kanomogelijkheden in en rond het Bos. Bovendien wordt in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland onderzocht op welke wijze het zuidelijk deel van het Bos ook zomers goed bevaarbaar gehouden kan worden.