AMSTERDAM - Mede dankzij een uitblinkende Nico Tagliafico heeft Ajax de Champions League wedstrijd tegen AEK Athene met 3-0 gewonnen. De Argentijnse linksback nam twee goals voor zijn rekening. Tussendoor scoorde Donny van de Beek de andere Amsterdamse treffer.

Pas na de rust ontbrandde de wedstrijd toen Tagliafico raak volleerde uit een voorzet van Neres. In de eerste helft was Ajax ook al de betere ploeg maar bleven de kansen schaars. De wedstrijd werd beslist toen Tadic na een fraaie actie Van de Beek vond die hard uithaalde. Uitblinker Tagliafico zorgde daarna voor een prachtig slotakkoord door vanuit een moeilijke hoek de eindstand op 3-0 te bepalen.

Ajax - AEK Athene 3-0 (0-0)
46. Tagliafico 1-0
77. Van de Beek 2-0
90. Tagliafico 3-0

Opstelling Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Daley Blind, Nico Tagliafico; Carel Eiting, Lasse Schöne, David Neres (Kasper Dolberg/78); Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar (Donny van de Beek/62), Dusan Tadic