DEN HAAG - TopJudo Amsterdam heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap onder 18 jaar maar liefst 6 medailles gescoord: 2 gouden plakken, 1 maal zilver en 3 bronzen medailles. Van de 17 Amsterdamse judoka's die meereisden naar Den Haag knokten maar liefst 14 judoka's zich bij de top 7 van ons land. Daarmee was TopJudo Amsterdam opnieuw een van de best presterende clubs van Nederland.


In Den Haag troffen de Amsterdammers de beste judoka's uit het hele land. Tijdens de voorrondes lieten de Amsterdammers zien erg goed in vorm te zijn. Uiteindelijk plaatsten 11 judoka's zich voor het finale blok en daarmee om de strijd voor de medailles. Onder hen de zusjes Pannegieter. De jongste, Indy (14), trof in de halve finale (-48kg) haar teamgenoot Lana van Bemmelen die ze met een armklem haar wil oplegde. In de finale trof ze haar concurrent uit Rotterdam, die zij te slim af was met tactisch goed judo. Zus Kaya (16) maakte na lang blessureleed haar comeback op de mat en liet er met een reeks prachtige worpen geen gras over groeien. In de finale (-63kg) gooide ze haar tegenstandster uit het hoge noorden binnen enkele seconden in een lage schouderworp en herhaalde dat kunstje enkele minuten later nogmaals. Zo mochten beiden dames Pannegieter het goud in ontvangst nemen.

Midas van Huijstee was in de voorrondes oppermachtig en gooide de ene na de andere tegenstander op zijn rug op weg naar de finale (-73kg) zonder eenmaal echt in de problemen te komen. Ondanks deze geweldige vorm moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander tijdens de finale die een door hem ingezette worp handig overnam waardoor Midas later het zilver omgehangen kreeg.

Teamgenoten Casimir Colomb de Daunant en Tom van Espelo stonden tegen elkaar in de partij (-66kg) om het brons. Beiden judoka's hadden de hele dag al mooi judo laten zien met prachtige ippons. In een tactische wedstrijd in de finale trok Casimir uiteindelijk aan het langste eind.

Ook Dean van Hergarden en Mats Wilbers, ook beiden van TopJudo Amsterdam, troffen elkaar in de pot om het brons (-46kg), waar vandaag Dean zijn teamgenoot de baas was.

Xanne van Lijf, dubbel Nederlands kampioen in 2022 en 2023 in de -70kg, zou op dit NK ook starten maar moest helaas door blessureleed verstek laten gaan waardoor dit jaar de medaillespiegel bleef steken op 6 plakken.

Hoofdcoach TopJudo Amsterdam Pieter Roos: 'Ik ben ongelooflijk trots op dit mooie resultaat, opnieuw zes medailles en dit jaar zelfs twee Nederlands kampioenen uit Amsterdam, dat is geweldig. Daarnaast was het mooi om te zien hoe we ons als groep presenteren op dit soort podia, want met maar liefst 14 judoka's bij de Top 7 van Nederland laten we zien ook in de breedte steeds sterker te worden. Dit is een compliment waard aan alle betrokken (club)trainers, onze krachttrainer, onze fysio en de rest van de medische staf die zich week in week uit inzetten voor het door ontwikkelen van deze talentvolle sporters.'

De judoka's van TopJudo Amsterdam die op het NK-18 een medaille gehaald hebben, zijn:

Dames

🥇Indy Pannegieter -48kg - Judo Academie Amsterdam

🥉Zeta Waitz -52kg - SV Kodokan

🥇Kaya Pannegieter -63 kg - Judo Academie Amsterdam

Heren

🥉Dean Hergarden -46 kg - Sportschool Toradoshi

🥉Casimir Colomb de Daunant -66 kg - Judo Academie Amsterdam

🥈Midas van Huijstee -73 kg - Judoclub Landsmeer

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de veertien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talentprogramma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen, Budoschool Amsterdam, Judoschool van der Hoek en Bakker Sport.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl