AMSTERDAM - TopJudo Amsterdam heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap onder 18 jaar maar liefst 4 medailles gescoord: 2 gouden plakken en 2 keer een bronzen medaille. Daarmee was TopJudo Amsterdam opnieuw een van de best presterende clubs van Nederland.

In Den Haag troffen de Amsterdammers de beste judoka's uit het hele land. Van de 10 Amsterdamse afgevaardigden stonden er maar liefst zeven in de finale of in de match om de derde plek. Tijdens de voorrondes lieten de Amsterdammers zien goed in vorm te zijn. Ronde na ronde werd de ene na de andere tegenstander uitgeschakeld en kwamen ze dichter en dichter bij de medailles. Na mooi aanvallend judo in de voorrondes mochten maar liefst zes judoka's zich op maken voor de halve finales.

Michael Fish en Mirthe Mollink toonden zich hierin het meest ervaren en sleepten daarmee die felbegeerde NK bronzen plak binnen. Kiki Jacobs, Wessel de Graaf en Kynan Dobbelaer moesten genoegen nemen met een vijfde plek. Marissa Meijn en Xanne van Lijf (eerstejaars -18!) wisten hun halve finale winnend af te sluiten en mochten zich daarmee opmaken voor de strijd om de NK titel 2022. Beide dames bleven goed overeind en wisten door dominant judo hun tegenstander hun wil op te leggen.

De coaches van de -18-ploeg kijken trots terug op deze dag:
Hoofdcoach Pieter Roos: 'Zeven judoka's bij de Top 5 van Nederland! Daar zijn we bij TopJudo Amsterdam supertrots op. Het is het resultaat van vele jaren hard trainen en investeren. En niet alleen van diegene die plaats mochten nemen op het podium en in de schijnwerpers stonden, maar ook van de groep daarom heen: de trainingsmaatjes, de clubtrainers, de clubs, de fysio, de krachttrainer(s), de voedings- en de high performance coach en al die anderen die dit Amsterdamse initiatief steunen: één team, één taak'. Coach Maria Lojanica: ' "We sluiten een prachtig seizoen af met deze titels als kers op de taart. Een resultaat van structureel hard werk als team!".'

De NK-medaillewinnaars van TopJudo Amsterdam:
Xanne van Lijf -70 kg - Karel Gietelink
Marissa Meijn +70 kg - Hikari
Mirthe Mollink -70 kg - Van Heest
Micheal Fish -73 kg - Judo Academie Amsterdam
5e werden Kiki Jacobs (Van Heest), Wessel de Graaf (JCL) en Kynan Dobbelaar (Van der Kamp).

Over TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 10 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, en blijven daarnaast lid van hun eigen club. Sinds mei dit jaar is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de 14 talentpartners van de Judo Bond Nederland.

Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent-programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam. De aangesloten judoclubs zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoschool Landsmeer, Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Karel Gietelink, Kentchutai‍, Budoschool Amsterdam, Cees Veen, Kodokan, Van der Kamp Sport.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl