AMSTERDAM - Tijdens het Pinksterweekend is de selectie voor de Europese Kampioenschappen voor judoka's onder de 18 jaar bekend geworden. Maar liefst twee talenten van TopJudo Amsterdam: Xanne van Lijf en Kiki Jacobs zijn geselecteerd.

Eerder dit jaar stonden beiden dames tegenover elkaar in de finale bij het NK-18, onder de 70 kilo. Xanne werd toen Nederlands kampioen, en Kiki pakte het zilver. Recent op de European Cadet Cup in Tsjechië behaalde Xanne een bronzen medaille. Een paar weken daarvoor, op de International Thuringen Pokal in Duitsland, greep Kiki net naast het brons. Beiden maken nu hun opwachting op het allerhoogste podium voor deze leeftijdscategorie: het EK, wat dit jaar plaatsvindt van 22 tot en met 25 juni in Portugal. In totaal zijn er 15 Nederlandse judoka's geselecteerd.

Daarnaast is Xanne van Lijf ook geselecteerd voor het European Youth Olympic Festival (23-29 juli, Slovenië) waar in totaal tien judoka's voor geselecteerd zijn.

Beide dames trainen en worden begeleidt door TopJudo Amsterdam. Xanne van Lijf is van Judo Club Amstelveen. Kiki Jacobs komt uit de stal van Judoschool van Heest.

Coach Pieter Roos: 'We zijn ontzettend trots op deze selectie. Het laat zien dat het harde werken van deze dames en de groep waarmee zij trainen tot resultaat leidt. Als team zetten we mooie stappen en krijgen we steeds meer aansluiting bij de internationale top. '

Over TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen en Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl