ARNHEM - Het "gevecht van de eeuw" is geëindigd in een anticlimax. De Amsterdamse kickbokser moest zaterdagavond opgeven na een blessure in een titanengevecht tegen Rico Verhoeven. Hari was uitstekend uit de startblokken gekomen en Verhoeven had al tweemaal acht tellen gekregen alvorens de 35-jarige Amstrerdammers na een hoge trap verkeerd neer kwam.

Drie jaar geleden won Verhoeven nog in Oberhausen na een armblessure van Badr Hari. Deze begon nu sterk en plaatste al direct een rake stoot op de kin van Verhoeven. Laatstgenoemde kwam sterk terug in de tweede ronde en won die ook.

In de volgende ronde liet Hari zijn tegenstander opnieuw wankelen, maar bij de volgende actie kwam hij verkeerd neer om vervolgens niet meer overeind te komen. Verhoeven werd hiermee voor de tiende keer wereldkampioen, maar hij had dit graag op een andere manier gezien.

'Ik maakte twee grote fouten, waardoor hij mij raakt, maar zat nog steeds vol in de wedstrijd. Ik had het graag anders gezien, en ik kan alleen maar hopen dat Badr snel hersteld en dat wij nog eens de kans krijgen om tegen elkaar te vechten, want hij is echt een baas in deze sport', aldus Verhoeven voor de camera van Veronica.